Itt vagyok

Vietnam felfedezése luxuskivitelben

 

Egy ázsiai látogatás során egyes országok nem tudnak olyan luxus élményt nyújtani, mint amilyenre igazán vágyunk. Azonban ez a kijelentés nem igaz Vietnamra. Délkelet-Ázsia igazi gyöngyszeme – az utóbbi években az egyik legkedveltebb és legizgalmasabb úti cél lett a turisták körében. Az ősi kultúrájával, lenyűgöző természeti adottságaival, a luxusszállodák és éttermek széles választékával Vietnam hihetetlenül gazdag célpont. Az ország azonban hatalmas és bár a nyüzsgő városok modernizálódtak, vannak olyan területei, amelyeket érdemes inkább elkerülni.

North-Vietnam-770x578

Észak-Vietnam

A legjobb idő az északi rész látogatására a márciustól májusig terjedő időszak, amikor többnyire száraz és nem túl nedves az időjárás, ugyanis az év többi szakában rendkívül viharos terület. Észak-Vietnam sokszínű kultúrával rendelkezik, amelyet erősen befolyásol a szomszédos Kína. Érdemes ellátogatni az ősi templomokba.

Central-Vietnam

Közép-Vietnam

Közép-Vietnam egykor az ország politikai központja volt, Hue ex-fővárosában pedig visszautazhatunk az időben, ugyanis a császári város az UNESCO Világörökség része. Az ókori hagyományok még mindig jelen vannak az ottani városok életében, mint például az utcai lampion-füzérek, amelyek végig vannak vezetve a csatorna mentén.

South-Vietnam-770x513

Dél-Vietnam

Vietnam gyorsan növekvő gazdasága a Ho Chi Minh központi kerületben zajlik, korábban Saigonban. Az égig érő irodaházak és a Ben Thanh ötcsillagos szálloda környékén rengeteg étterem várja a vendégeket.

Dél-Vietnam büszkélkedhet az ország leggazdagabb partszakaszával. Innen rengeteg környező sziget megközelíthető.

Via Luxurylaunches