Itt vagyok

Videó: Sundar Pichai (google CEO) elfelejtette kikapcsolni a némítást egy videóhívás során.

Sundar Pichai a Muppet-figurával, Kermit a békával beszélgetett a Google Meet-en. Elmondta, hogy szívesen néz YouTube-videókat krikett- és futball csúcs meccsekről, valamint főzős és tudományos videókat.

google ceo

Talán mindannyian megtettük legalább egyszer, ha nem többször is, az elmúlt másfél évben, amióta a koronavírusjárvány miatt a személyes megbeszéléseket át kellett helyeznünk a videohívásokra. A Google indiai-amerikai vezérigazgatóján, Sundar Pichain volt a sor, hogy videohívás közben véletlenül némán hagyta a mikrofonját.

Pichai a YouTube “Dear Earth” sorozatának részeként a Google Meet-en a Muppet karakterrel, Kermit a békával beszélgetett, amikor a botlás megtörtént.

“Sose felejtsd el visszakapcsolni a mikrofont” – tweetelte ma Pichai, megköszönve Kermitnek, a békának, hogy csatlakozott hozzá a csevegéshez. Megosztotta a beszélgetésükről készült videót is.

“Szia, Sundar…” mondta Kermit, a béka, kezdeményezve a beszélgetést. Miközben a Google-vezér válaszolt, néhány másodpercre némán hagyta a mikrofonját, ezzel elősegítve, hogy Kermit a béka azt mondja: “Sundar, azt hiszem, némán vagy. Hű, nem hiszem el, hogy a Google vezérigazgatójával beszélek, és ő el van némítva”.

Csak 11 másodperc telt el a csevegésből, amikor Pichai feloldotta a némítást, és bocsánatot kért a csúsztatásért.

“Bocsánat, Kermit, a béka, némán voltam, és ezt már párszor megtettem idén, mint mindenki más” – mondta mosolyogva.

A rövid főnöki csevegés során Sundar Pichai és Kermit, a béka beszélt kedvenc YouTube-videóikról, arról, hogy mit jelent „zöldnek” lenni, a Muppets előadásáról a YouTube “Dear Earth” különkiadásán.

Pichai elmondta, hogy gyermekeivel sok YouTube-videót néznek, és tanulják, hogyan kell pizzát készíteni. Elmondta, hogy szeret tudományos videókat, futball- és krikett meccseket is nézni.

“Imádom a krikettet, fincsi (cricket – tücsök)” – mondta Kermit, a béka.

“Azt hiszem, én egy másfajta krikettről beszélek” – válaszolta Pichai.