Itt vagyok

Ülj be a Red Bull legmodernebb F1-szimulátorának volánja mögé, amelyet a legjobb pilóták is használnak, hogy tökéletesítsék tudásukat. Mindössze 120 000 dollárért megtapasztalhatod a versenyzés izgalmát, mint egy profi, és új szintre emelheted vezetési tudásodat.”

Gondoltál már arra, milyen lehet Max Verstappen bajnoki címet nyert F1-es versenyautóját vezetni? Hacsak nem vagy Tom Cruise, szinte lehetetlen beülni egy igazi F1-es autó volánja mögé, azonban beszerezheted magadnak ezt a 2022-es Oracle Red Bull Racing RB18 Show Car Simulator-t, amely “páratlan F1-es élményt” ígér. Ez ugyanaz a csúcstechnológiás szimulátor, amit a Red Bull versenyautó pilótái használnak, hogy a versenyek között csiszolják a képességeiket, és ráadásul szinte ugyanúgy néz ki, mint az igazi. De egy ilyenért bő 120 000 dollárt kell költened, ami egy versenyszimulátorért nem kevés pénz. Valójában ugyanennyi pénzért vehetsz egy vadonatúj Porsche 911-es sportautót is; de nyilvánvaló, hogy ettől nem kapod meg azt az adrenalinlöketet, mintha egy F1-es autót vezetnél.

A legmodernebb F1-es versenygépet a Memento Exclusives cég készítette, amelyet az ex-Honda F1-es vezető szerelő, Barry Gough alapított. Ugyanez a cég építette a 2022-es és 2023-as Alfa Romeo F1-es showautókat, és azt állítja, hogy ez a teljes méretű játékszimulátor ugyanazokkal az eljárásokkal készült, mint a valódi versenyautók. Valójában a burkolatot közvetlenül a Red Bulltól származó CAD-adatok felhasználásával építették meg, hogy pontosan úgy nézzen ki és úgy érezze magát, mint az a versenyautó, amely a tavalyi szezonban 22 futamból 17-et megnyert, és ezzel megszerezte a konstruktőri világbajnoki címet.

Ami a felszereltséget illeti, egy erővisszajelzős, pillangóváltós Racing Formula Wheel Mayaris kormánykereket kap, amely egy Simucube 2 Pro kormányalapra szerelt, gyorskioldós kialakítású kormánykerékkel rendelkezik. Továbbá egy extra széles, ívelt AOC játékmonitorral van felszerelve, egy Z906 Ultimate THX Surround Sound rendszerrel együtt. “Nagy örömünkre szolgál, hogy közösen alkothattunk meg egy egyedülálló szimulátoros versenyélményt, amely a versenyzőket a bajnokságot megnyerő RB18 pilótafülkéjébe ülteti” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. “Forma-1-es autót vezetni olyasmi, amiről a legtöbben csak álmodozhatunk, de ez a szimulátor a lehető legközelebb áll a valósághoz. A Memento Exclusives újrateremtette az autót, hogy a pályát az otthonodba hozza.”

A szimulátornak két változata van. A választékelső Champion’s Edition 99 999 fontba (kb. 120 000 dollár) kerül, míg az olcsóbb Show Car változat 74 999 fontért (kb. 90 500 dollár) lehet a tiéd. Az egyetlen különbség a kettő között az első szárnyrész. Az árazás mindenképpen borsos, így csak kevesek számára elérhető. Azonban tökéletes választás azoknak a milliomosoknak, akik valami izgalmasat szeretnének a férfibarlangjukba. A luxusjachtok remek kiegészítője is lehetne; képzelje el, ahogy az ikonikus monacói pályán vezet a versenyszimulátoron, miközben a jacht a tényleges pálya melletti kikötőben parkol. Király, nem igaz?

Forrás: luxurylaunches.com