Itt vagyok

Újra itt a V4 Future Sports Festival – A jövő sportja, a sport jövője

 

Szeptember 21. és 22. között ismét az e-sportoké lesz a főszerep, hiszen újra Budapest ad otthont a V4 országok világszínvonalú, nemzetközi e-sporteseményének. Az Egymillióan a magyar esportért Egyesület (Esportmilla) szervezésében megvalósuló tornán az idei évben 350 000 eurot, átszámítva több mint 110 millió forintot osztanak ki a legjobbak között. 

A versenyszerű videójáték hazánkban egyelőre kevésbé ismert, a világ más országaiban azonban egyre nagyobb tömegeket vonz. A trend már évekkel ezelőtt megjelent Magyarországon is, hiszen az aktív játékosok száma már több százezresre tehető, a hazai gamer-társadalom pedig az utóbbi időben elkezdte kitermelni a mostani versenyen is fellépő profikat, akik világszerte a fizikai sportokkal hasonló eseményeken, nagyszámú szurkolósereg előtt, illetve online mérik össze erejüket. A tavalyi évben az állam is az e-sport ügye mellé állt azzal a nem titkolt céllal, hogy a területen régiós nagyhatalommá váljunk.

florian-olivo-Mf23RF8xArY-unsplash

Fotó: Florian Olivo – www.unsplash.com

V4 Future Sports Festival koncepció

A V4 Future Sports Festival Magyarország és a régió egyedülálló kezdeményezése, mely a Visegrádi országok első számú e-sport rendezvénye kíván lenni. A legkorszerűbb e-sport megoldások és eredmények bemutatója, amely egyben a régióban érintett legjobb csapatok és egyéni e-sport játékosok, edzők, menedzserek, kutatók és sport vezetők találkozója. Egyaránt szól a versenyekre nyitott e-sportolni vágyó rétegnek és a sportszerető hobbijátékosok, valamint a technológia újításokra figyelmes közönségnek. 

A tavalyi, nagysikerű rendezvény szellemiségének folytatásaként hagyományteremtő céllal a visegrádi összefogás jegyében a sport és az e-sport szinergiára fókuszálva alakítjuk ki idén is az aktivitásokat. Célunk a szélesebb versenyzési lehetőség biztosítása: a profik mellett lehetőséget adunk számos játékban az amatőrök számára is, hogy a helyszínen bizonyítsák rátermettségüket. 2018-ban 4 versenyjáték volt fókuszban, ez 2019-ben  6 játékra (CS:GO, Fortnite, Gran Turismo, Tekken, NBA2k, FIFA) gyarapszik.

E-sport, mint szabadidősport, számos korosztály számára teremt lehetőséget a kikapcsolódásra, szórakozásra. A fiatal korosztály érintettsége okán kézenfekvő, hogy iskolai szervezetekkel és szövetségekkel együttműködve, aktívan bevonjuk a diákokat az e-sport életbe és a rendezvény programjába, elindítva egy, a diákokat célzó e-sport programot.

A fentiek szellemében a rendezvényre való belépés ezúttal bármely korosztály számára nyitott lesz, azonban 12 év alatt szülői kísérettel léphetnek be a fiatalok.

Időpont: 2019. szeptember 21-22.

Helyszín: Budapest Hungexpo F és G pavilon

Jegyek: Díjmentes belépés

Korhatár: 12 év alatt csak szülői felügyelettel

Versenyjátékok: CS:GO, Fortnite, Gran Turismo, Tekken7, NBA2K20, FIFA

Verseny összdíjazás: 350.000 EUR

(szponzorált tartalom)