Itt vagyok

Titokban csökkentett hatótávot a Tesla

 

Mostanság rájár a rúd a régebbi Tesla tulajdonosokra. Nemrég az új vásárlókat bevonzó akciók miatt az értékükből sokat vesztő pár éves példányok miatt tört ki a botrány, most pedig sokan átverve érzik magukat a Tesla által titokban csökkentett hatótáv miatt.

Történt ugyanis, hogy még nyár elején néhány Model S és Model X tulajdonos a kötelező frissítés telepítése után azt vette észre, hogy több mint 60 kilométert esett a hatótáv fullra töltött akkumulátorok esetén is. Szó sincs elhasználódásról, a gyártó csökkentette szoftveresen az akksi teljesítményét.

,,Néhány korábbi vásárlónk tapasztalhatott némi hatótáv vesztést, miután élesedett az új, az akkumulátor élettartamát megnövelő programunk”– vallotta be a Tesla. Ezzel csak az a baj, hogy a vásárlókat nem értesítették a változásról, illetve egy ilyen szoftveres limittel vágták ki magukat abból a visszahívási hullámból, amit a Hong Kong-ban kigyulladt Model S esete indított volna el. Itt ugyanis kiderült, hogy az akkumulátor csomag hibája okozta a kocsi vesztét.

A folytatásért kattints IDE!

38ec8fb4-tesla-model-s-11