Itt vagyok

Tiffany’s egy 30 millió dolláros gyémánt és platina nyaklánccal ünnepel

A Tiffany & Co. több mint 185 éve létezik, és az a tény, hogy most mutatták be, mi a legdrágább ékszerük, csak azt mutatja, hogy innovációs képességük és kreativitásuk nem ismer határokat! A hétvégén Dubajban megrendezett Tiffany rendezvényen a világ láthatta azt a csodát, amelyet „a Birodalom gyémántjának” nevezett el. Igen, a bonyolult szépségű nyaklánc minden centije olyan lélegzetelállító, mint ahogy azt az ember elképzelné, a közepén egy lenyűgöző, 80 karátos, belül hibátlan, ovális csiszolású gyémánttal. Ez nem minden káprázat, amit a nyaklánc hoz a nyakba; a lenyűgöző Empire Diamond 180 karátos gyémánttal van körülvéve, és az 1939-es világkiállítás nyakláncát újragondolja, az eredetileg bemutatott 200 karátos akvamarin követ az Empire Diamondra cserélve.

gyémánt 2

Érdekes módon az empire gyémánt a második helyen áll a nem eladó, felbecsülhetetlen értékű Tiffany Diamond után, 20 és 30 millió dollár közötti matrica ára. Noha Tiffany kész megválni ettől a remekműtől, remélik, hogy ennek a pompának a tulajdonosa beleegyezik, hogy kölcsönadja a darabot különleges márkakiállításokra. A világkiállítás nyaklánca a hatalmas Birodalom gyémántot tartalmazza, amelynek forrása két évig tartott (Botswanában bányászták, Izraelben vágták és csiszolták, és Tiffany New York-i műhelyében állítják be), és összességében 578 gyémánttal hozza el a kész eredményt. (353 kerek briliáns kővel és 224 egyedi vágott bagettel). A Market Herald megosztja Victoria Reynods, a Tiffany & Co. vezető gemológusa véleményét: „Az új nyaklánc tökéletesen tükrözi márkaörökségünket, mint egy New York-i luxusékszerész,

A WWD megosztotta a Tiffany vezérigazgatójával, Anthony Ledruval kapcsolatos gondolatait a globális piacokról: „Nagyon dinamikus trendet látunk a magas ékszerek terén, és márkánk történetének legmagasabb szintjét tapasztaljuk a magas jegytranzakciók terén. Az idei Kék Könyvgyűjteményt nagyon kedvező fogadtatásban részesítették – különösen azzal, hogy ismét Jean Schlumberger történelmi munkáira összpontosítunk. Pénzért nem lehet történelmet venni, pénzért pedig stílust – ezt ügyfeleink tudják. Ennek eredményeként rekordévet értünk el Kínában és az Egyesült Államokban magas ékszer kollekciónkkal kapcsolatban. Dubai a következő természetes úti cél számunkra.”

Forrás: luxurylaunches.com