Itt vagyok

Tartson szünetet a görgetésében, és merüljön el a “Legyen ön is milliomos” autós változatában, miközben BMW EV-je feltöltődik.

Ahogy az elektromos járművek egyre jobban terjednek, a gyártók kénytelenek tovább keresni a módját annak, hogyan szórakoztassák a vezetőt, miközben az EV-jüket töltik. Nyilvánvaló, hogy a nagy infotainment rendszerek korában az autóba épített játékok gyorsan az egyik legnépszerűbb lehetőséggé válnak, ezt a trendet a Tesla indította el. A BMW tavaly ugrott fel a szekérre, amikor úgy döntött, hogy a zürichi székhelyű N-Dream startuppal együttműködve bevezeti az autógyártó legújabb járműveibe az AirConsole elnevezésű, akár alapú játékplatformját.

Majdnem egy évvel a bejelentés után a BMW közölte, hogy részt vesz a ma kezdődő Gamesconon, a digitális játékkultúra vezető európai szakvásárán, amely a németországi Kölnben kezdődik. A kiállításon az új i5-ös egy feldobott változatát mutatja be a BMW, valamint az AirConsole-t, amely az iDrive 8-on hamarosan elérhetővé váló összes szórakoztató játéklehetőséget bemutatja. A csúcspont a rendkívül népszerű “Ki akar milliomos lenni?” televíziós játék autós játékváltozata.

A díjnyertes játékshow alapján készült autós verzió egy- és többjátékos élményt kínál majd, és a BMW központi érintőképernyője, valamint az utasok okostelefonja segítségével egyaránt játszható. A játék AirConsole változata az első, amelyet autóban való használatra fejlesztettek ki: “Az AirConsole-lal egy nagyszerű platformot hozunk be járműveinkbe az alkalmi, autóban való játékhoz, amely folyamatosan új, szórakoztató élményekre sarkall. A ‘Ki akar milliomos lenni?’ hozzáadása tökéletes példa erre” – mondta Stephan Durach, a BMW Group Connected Company Development vezető alelnöke.

A BMW szerint a vadonatúj cím valamikor 2024-ben kerül az AirConsole alkalmazásba, és a BMW és MINI járműveiben is elérhetővé válik. Az AirConsole-lal jelenleg kompatibilis járművek közé tartozik a 2023 márciusától gyártott 7-es sorozat és iX, valamint a 2023 áprilisától összeszerelt X5 / X5 M, X6 / X6 M és X7. Emellett az e hónaptól kezdve gyártott összes XM jármű is kompatibilis lesz az autós játékalkalmazással.

Forrás: luxurylaunches.com