Itt vagyok

Szavához hűen Elon Musk szinte hajléktalan, miközben vevőt talál utolsó megmaradt házára – egy 32 millió dolláros 10 hálószobás kaliforniai kastélyra.

Miért vannak házak a Föld bolygón, ha lehet egy kolónia a Marson? Elon Musk vevőt talált egykori impozáns ingatlanportfóliójának utolsó darabjára a bolygóközi életre való törekvésében. A Tesla és a SpaceX főnöke teljes mértékben a Mars-kolónia finanszírozására akar összpontosítani, ami miatt eladta az összes házát; a kaliforniai Bay Area utolsó megmaradt háza egy történelmi (majdnem egy évszázados) birtok, amelyet csaknem 32 millió dollárért tartanak nyilván . Az otthon egy hatalmas, 16 000 négyzetméteres kúria Hillsborough-ban, Guignécourt néven. 47 hektáron fekszik, tíz hálószobával, kilenc fürdőszobával, bőrfalú könyvtárral és kandallóval.

musk 2

musk 3

Az 1920-as évek európai stílusú kastélyában lenyűgöző, ínyenc konyha is található, személyes szakácsnak, étkező- és zeneszobákkal, és természetesen az öbölre néző zavartalan kilátással. A Mansion Global szerint a világ második leggazdagabb embere először júniusban jelentette be, hogy eladja az európai stílusú rezidenciát egy tweettel, amely így szólt: „Úgy döntöttem, hogy eladom az utolsó megmaradt házam. Csak egy nagy család kell, aki ott fog élni.”

musk 4

musk 5

Nem sokkal ezután listázta 37,5 millió dollárért. Mindeközben Musk új példát mutatott, amikor a SpaceX vezérigazgatója beköltözött egy 50 000 dolláros előregyártott házba, amely mindössze 40 négyzetméter, a cég dél-texasi tesztelőhelyén. Annyira kicsi az otthon, hogy egy Tesla Model X vontathatja. Musk 2017-ben vásárolta meg a figyelemre méltó Guignécourt házat 23,3 millió dollárért.

musk 6

musk 7

Forrás: luxurylaunches.com