Itt vagyok

Strucctojásokból készült japán tudósok olyan maszkokat fejlesztettek ki, amelyek világítanak, ha ki vannak téve a koronavírusnak

A vírusok, baktériumok és baktériumok mindenütt jelen vannak. Azonban a világjárvány és a gyötrő gondolat, hogy esetleg elkaphattuk a Covid-19-et, a folyamatos tesztelés elkerülhetetlen, költséges és mégis szükséges. A Kiotói Prefektusi Egyetem japán tudósaiból álló csapatának, élén az elnökkel, Yasuhiro Tsukamotoval van egy hatékony megoldás. Ez a maszk világít, ha koronavírus-nyomoknak van kitéve. Ez egy sokkal költséghatékonyabb módja a COVID-19 tesztelésének.

covid maszk 2

Ezek a maszkok ultraibolya fénynek kitéve világítanak, ha a koronavírus nyomait tartalmazzák, amit strucctojások használatával érnek el. A ragyogást a strucctojásokból kivont antitestek, a fluoreszcens festék és az arcvédő innovatív érzékelőrendszere eredményezi. Ezek a ragyogó maszkok a kormány jóváhagyására és folyamatos tesztelésre várnak a gyakorlati használatuk érdekében. Eközben Tsukamoto maga is kezeskedhet ezeknek a maszkoknak a hitelességéért, mivel csak azután fedezte fel, hogy pozitív volt a COVID-19-re, miután az egyik kísérleti maszkot viselte, és az ellenőrzéskor izzott. Állapotát polimeráz láncreakció teszttel igazolta.

covid maszk 3

„Kis költséggel tömegesen állíthatunk elő antitesteket struccokból. A jövőben szeretnék ebből egy egyszerű tesztelőkészletet készíteni, amelyet bárki használhat” – osztotta meg Tsukamoto a Kyodo News-nak . Ez ígéretes kezdetnek tűnik 2022-re, mivel a csapat 150 résztvevőre bővíti a kísérleti minta méretét, és arra törekszik, hogy a következő évre megszerezze a kormány jóváhagyását a maszkok értékesítésére. Ezekkel a mesés maszkokkal a kezünkben Bill Gates optimizmusával párosulva ( előrejelzése szerint a Covid-19 világjárványnak 2022-ben vége lesz ), reméljük, hogy 2022 eleje a Covid-19 világjárvány végét jelenti.

Forrás: luxurylaunches.com