Itt vagyok

Steve Job fia, Reed Jobs kockázati tőkebefektetési céget indított a rákos megbetegedések kezelésére. A 31 éves fiatalembert az inspirálta, hogy édesapja hasnyálmirigyrákban elhunyt.

Míg Steve Jobs az Apple-t adta a világnak, addig fia, Reed Jobs okot ad arra, hogy a világ távol tartsa az orvost! A Stanford Egyetem orvosira készülő, történelemből diplomázott hallgatója egy kockázati tőkecéget indít a rák elleni új kezelések finanszírozására. A Yosemite névre keresztelt V.C. cég 200 millió dollárt gyűjtött össze gyógyszeripari és üzleti befektetőktől. Néhány nagy név, köztük a milliárdos John Doerr, a Memorial Sloan Kettering Rákközpont, a Rockefeller Egyetem és az M.I.T.

Steve Jobs feleségével, Laurene-nel, miután 2011-ben megtartotta utolsó keynote-ját. Kép – Allaboutstevejobs.com

Nem titok, hogy Reed Apple-vezérigazgató édesapja 2011-ben hasnyálmirigyrákban halt meg, ami arra késztette, hogy szünetet tartson az onkológiában, és történelem szakra váltson. A 31 éves fiatalember a Yosemite segítségével tér vissza az orvosi pályára, amely a tudósok életmentő kutatásaihoz nyújt támogatást.

kép – Linkedin

A DealBooknak elmondta: “Az apám rákban hunyt el, amikor a Stanfordon jártam egyetemre. Azért készültem az orvosira, mert nagyon szerettem volna orvos lenni és magam is gyógyítani az embereket. De teljesen őszintén szólva, nagyon nehéz volt, miután meghalt.’ Hozzátette: “Soha nem akartam kockázati tőkés lenni. De rájöttem, hogy amikor ténylegesen inkubálsz valamit, és összerakod, akkor óriási különbséget tudsz tenni abban, hogy milyen eszközök képezik a részét, milyen irányba fog haladni, és mi lesz a tudományos fókusz.”.

Reed három testvére, Lisa Brennan-Jobs (író), Eve Jobs (modell) és Erin Siena Jobs (építész). Steve és Laurell Jobs gyermekei mindannyian saját identitásukat és útjukat egyengetik. Úgy látszik, az alma tényleg nem esik messze a fájától.

Instagram / @evejobs

Reed legfiatalabb húga, Eve Jobs ígéretes modell…

A technológiai milliárdos Steve Jobs 23 éves lánya a D.N.A. Model Managementhez csatlakozva biztosítja virágzó modellkarrierjét. A képzett lovas a párizsi divathéten debütált a kifutón, és a társasági biblia, a Tatler az “I.T. lányok új generációjának” egyikének nevezte. A Stanfordon végzett lány a Glossier ünnepi reklámkampányával tette le a névjegyét, és úgy tűnik, egy dollárra sem lesz szüksége abból a 21 milliárd dolláros családi vagyonból, amit nem fog örökölni.

Forrás: luxurylaunches.com