Itt vagyok

Ropogósra sült fokhagymás ‘popcorn’ csirkefalatok recept

 

Hozzávalók:

  • 1 kiló csirkemell, apró darabokra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • 80 gramm liszt
  • 60 gramm cornflakes
  • 2 teáskanál reszelt parmezán
  • ¼ teáskanál fűszerpaprika
  • ¼ teáskanál fokhagyma granulátum
  • 60 ml vaj
  • olaj a főzéshez
  • Krémes parmezános mártogatós szósz (recept alul)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütődet 200 fokra, és helyezd el benne sütőpapírt és fóliát.

Egy közepes méretű edénybe dobáld be a felkockázott csirkét, add hozzá a fokhagymást, a sót, a borsot, és keverd jól össze. Hagyd pácolódni őket, ameddig elkészíted a többi hozzávalót.

Rakd be a lisztet egy lezárható zacskóba és tedd félre.

A cornflakest, a parmezánt, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a fokhagyma granulátumot rakd be egy turmixgépbe és keverjd össze az egészet. Egy másik nagy lezárható zacskóba tedd bele a keveréket.

A csirkedarabokat tedd bele a lisztes zacskóba, és ráz addig ameddig jól be nem borítja.

A liszttel beborított csirkét tedd be egy közepes méretű edénybe és borítsd be a vajjal. Majd tedd be a fűszeres zacskóba, és rázd össze az egészet.

Helyezd a beborított csirkemelleket a sütőpapírra és bőségesen spricceld be olajos spray-el, majd süsd 20 percig, majd fordítsd meg és pirítsd újabb 4 percig.

Szervírozzuk a Krémes Parmezános mártogatóssal!

Hozzávalók:

  • 100 gramm tejföl
  • 25 gramm majonéz
  • 20 gramm parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citromlé és citromhéj
  • ½ teáskanál feketebors
  • ¼ teáskanál só
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling

Elkészítés:

Helyezd az összes hozzávalót a turmixgépbe és keverd addig, ameddig krémes állaga nem lesz!

garlic-popcorn-chicken_09-21-14_2_ca

garlic-popcorn-chicken_09-21-14_3_ca

garlic-popcorn-chicken_09-21-14_4_ca

garlic-popcorn-chicken_09-21-14_5_ca

 

The Cozy Apron