Hozzávalók:
- 1 kiló csirkemell, apró darabokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- 80 gramm liszt
- 60 gramm cornflakes
- 2 teáskanál reszelt parmezán
- ¼ teáskanál fűszerpaprika
- ¼ teáskanál fokhagyma granulátum
- 60 ml vaj
- olaj a főzéshez
- Krémes parmezános mártogatós szósz (recept alul)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütődet 200 fokra, és helyezd el benne sütőpapírt és fóliát.
Egy közepes méretű edénybe dobáld be a felkockázott csirkét, add hozzá a fokhagymást, a sót, a borsot, és keverd jól össze. Hagyd pácolódni őket, ameddig elkészíted a többi hozzávalót.
Rakd be a lisztet egy lezárható zacskóba és tedd félre.
A cornflakest, a parmezánt, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a fokhagyma granulátumot rakd be egy turmixgépbe és keverjd össze az egészet. Egy másik nagy lezárható zacskóba tedd bele a keveréket.
A csirkedarabokat tedd bele a lisztes zacskóba, és ráz addig ameddig jól be nem borítja.
A liszttel beborított csirkét tedd be egy közepes méretű edénybe és borítsd be a vajjal. Majd tedd be a fűszeres zacskóba, és rázd össze az egészet.
Helyezd a beborított csirkemelleket a sütőpapírra és bőségesen spricceld be olajos spray-el, majd süsd 20 percig, majd fordítsd meg és pirítsd újabb 4 percig.
Szervírozzuk a Krémes Parmezános mártogatóssal!
Hozzávalók:
- 100 gramm tejföl
- 25 gramm majonéz
- 20 gramm parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- citromlé és citromhéj
- ½ teáskanál feketebors
- ¼ teáskanál só
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
Elkészítés:
Helyezd az összes hozzávalót a turmixgépbe és keverd addig, ameddig krémes állaga nem lesz!