Itt vagyok

Robotkarokkal tölt az Electrify America

 

A Tesla még 2015-ben állt elő egy olyan elektromos autó töltő rendszerrel, mely nem igényel emberi beavatkozást. A nem kicsit ijesztő (úgy nézett ki, mint egy robot kígyó) szerkezet azonban sosem került ki a gyárból, így a töltőállomásokon sem találkozhattunk vele.

Az Electrify America viszont időközben kifejlesztette a saját megoldását, mely már valamivel barátságosabb, pontosan úgy néz ki, mint a gyárakban található robotkarok egyike. Természetesen ez is magától nyitja az elektromos autók töltőfedelét, majd szépen csatlakoztatja a kábelt emberi beavatkozás nélkül. Ja, és ami a legfontosabb, ez már jövőre megtalálható lesz egy bárki által látogatható töltő telepen San Francisco belvárosában.

Most még csak parasztvakításnak tűnik az eszköz, hiszen ha már oda megy valaki az elektromos autójával, akkor a töltőkábelt is be tudja dugni, viszont ez a helyzet alapjaiban fog megváltozni majd az önvezető autók elterjedésével. Képzeljük el, hogy a munkahelyünk előtt kirak minket az autónk, majd el megy magától tölteni és parkolni. Ha pedig mennénk haza, akkor az iroda előtt felvesz és már száguldunk is az otthon kényelme felé.

A befejezésért kattints IDE!

17df625d-electrify-america-robotic-ev-charger-1