Itt vagyok

Öt ok, amiért érdemes meglátogatni Ausztráliát

 

Ausztrália az egyik legszebb hely a világon, azonban kevesen veszik rá magukat, hogy nekivágjanak egy ekkora útnak a világ másik felére. Az embereknek nincs elég pénze vagy energiája, hogy Ausztráliába utazzanak. Pedig rengeteg olyan okot tudunk felsorolni, amiért érdemes meglátogatni ezt a hipnotikus helyet. Ebben a cikkben megvitatjuk, mi az az öt ok amiért érdemes oda ellátogatni.

#1 Legszebb városai Nagyon sok gyönyörű városa van Ausztráliának. Sydney az egyik legszebb város a világon. Ha szórakozást és kikapcsolódást keresel, akkor Bondhi partja a legjobb erre, ott bepillantást nyerhetsz, milyen is az igazi Sydney. Természetesen, amit nem hagyhatod ki az Operaházat. Ez mindenképpen egy olyan épület, amit illik meglátogatni. A másik ilyen hely a Koala- park. Melbourne és Perth is két olyan város, amit a túra során érdemes meglátogatni.

29d0dad732b37de5347f430772d26e46

#2 Wilpena Pound Dél-Ausztráliában A gyönyörű amfiteátrum hegységek, a legszebb kirándulóhelyek Ausztráliában helyezkednek el. Amit megengedhetnek maguknak a turisták, az a bushwalking. A látogatók ezenkívül szeretnek a St. Mary Parkba kirándulni vagy kempingezni.Ezen a gyönyörű helyen található az 432 km-re fekvő Adelaide. Wilpena Poundra nehéz feljutni, de a látvány mindenért kárpótolja az embert.

1d2fdd00112f00385fb4f71f83bdc1cd

#3 Great Ocean Road Victoria államában A kék óceán mellett 243 km-es hosszúságban húzódik a Grat Ocean Road. Ez a szakasz nemzetörökség Ausztráliában. A Great Ocean Road köti össze a két várost Torquait és Allansfordot. Az út nagy része a szeles hullámzó tengerpart szélén megy végig. Az egyik legnagyobb látványossága a 12 Apostol. A Great Road Ocean az egyik legjobb turisztikai célpont Ausztráliában. A tizenkét apostol egy mészkőhalom ami a strand közelében halmozódott fel közel Port Campbellhez. A mostoha időjárási körülmények befolyásolják a mészkőhalmot. A hullámok először barlangokat, majd kapukat hoztak létre. Amikor a kapuk összeomlottak sziklaszigetek maradtak a parton.

f41545a504f770f445eb2b2f868974fb

#4 Kimberley Nyugat-Ausztrália területén Ez az izgalmas tengerparti szakasz, megtekinthető helikopterről vagy akár hajóról is. Kimberley masszív tája biztosan elbűvöl téged. A zöld növényzet és az állatok azonnal elvarázsolnak. Nem nehéz eljutni a városba, akár busszal is odautazhatsz, ha a cruise kirándulást választod. A trópusi monszun éghajlat csak fokozza Kimberley szépségét. A masszív mészkő és homokkő táj nyújt menedéket számos vadon élő állatnak. Megtalálható rengeteg Darwin eukaliptusz és Darwin Stringybark Kimberleyben. A boab fák és szavanna fás fák csak fokozzák a hely szépségét. Itt megtalálható a sósvízi krokodil, különböző típusú békák és varangyok is. Kimberley minden bizonnyal az egyik legérdekesebb és leglélegzetelállítóbb hely Ausztráliában.

2c5ee4e4d41315b279c8f0b7ac1b0433

#5 Hillier-tó és Recherche-szigetek Nyugat-Ausztráliában A Hillier-tóról biztosan tudni, hogy aki egyszer is látta már, azt azonnal megbabonázta. Sehol máshol nem található rózsaszín tó, csak itt. A tó színe nem is halványul el, akkor sem ha egy tartályban tárolod. A Recherche-szigetek egyik lenyűgöző része a tó, amit még a tudósok sem tudtak megfejteni, hogy mi is okozhatja a rózsász színt. Néhányan azt állítják, hogy a rózsaszín színét a festék által létrehozott Halofil baktériumok hozták létre.

0dc3bc024f087bc4b2dbaf611afdb1a9

Eltekintve az öt felsorolt indok miatt, hogy miért is érdemes ellátogatni, Ausztráliában rengeteg más látnivaló létezik, amelyek elvarázsolják az embert. Ez az utazás egy életre szól, egy olyan lehetőség, amit nem szabad kihagyni.

Leave a Comment