Itt vagyok

Okos borospalack design az orosz szekciótól

 

A Wine, or maybe not? minimalista borosüveg projektje minden bizonnyal mosolyt fog csalni az arcodra! A holland Pieter Mondrian munkái inspirálta kollekció természetesen a kultikus Simpson család című rajzfilmsorozat tematikájára készült még 1987-ben két orosz művész, Constantin Bolimond és Dmitry Patsukevich által. Azóta is nagy rejtély övezi a projekt lefutását, révén maradt még nem tisztázott dimenziója a borosüvegeknek. A vastagon szedett színek Marge és Homer Simpson külsejét idézik, jellegzetes ruháikkal és testi adottságaikkal. A csavar viszont csak most következik, mivel az sem egyértelmű, hogy igazából mit tartalmaznak az üvegek (amellett, hogy egyértelműen bor jellegű összetételre utal a külsejük).
A művészek meg is jegyezték: “May be it is wine, may be not. We are inviting you to find out yourselves.” – Azaz, mindenki saját szájíze szerint találhatja ki, hogy mit tartalmaznak a kérdéses üvegek. Az alkotók arra invitálnak bennünket, hogy kalandvágyból is kóstoljunk bele új dolgokba és magunk fedezzük fel azok tartalmát. A hátulján is izgalmas sorok olvashatók:
„Míg az összetevők változatlanok, azok arányai időről időre változik. Éppen ezért nem fogsz soha ráunni erre az italra! Garantálhatjuk, hogy senkit nem hagy csalódni.”
Akár csak egy termékről van szó, vagy egy konceptuális projektről, az újító csomagolási ötlet biztosan felkelti a figyelmet a beltartalom iránt is. Már csak a Mondrian féle rácsos, szín-blokkokból álló külső design miatt is.

ConstantinBolimond1

ConstantinBolimond2

ConstantinBolimond3

ConstantinBolimond4

ConstantinBolimond5

ConstantinBolimond6

 

via mymodernmet.com