Itt vagyok

Nézze meg a világ leghosszabb gyaloghídját, amely Svájcban nyílt meg

Randa talán csak egy sima svájci város számodra, de most hivatalosan a világ leghosszabb gyalogos hídjának ad otthont. A lenyűgöző 494 méter hosszú és 86 méterrel a talaj felett a legmagasabb pontján az építészeti csoda, a Grächen és Zermatt közötti völgyben húzódik. A túrázók lelkesen merészkedhetnek át a Charles Kuonen függőhídon, és gyönyörű kilátást élvezhetnek a szomszédos hegyláncok némelyikére, köztük a híres Matterhornra, valamint a Weisshornra és a berni-Alpokra.
A híd mostantól lehetővé teszi az ingázóknak és a túrázóknak, hogy 10 perc alatt átszeljék az utat, szemben a korábban elkeserítően hosszú négy órával.

híd 2

A híd építése előtt a dél-kínai Hunan tartományban volt a leghosszabb gyaloghíd 430 méter magasan, és 300 méterrel a kínai Zhangjiajie-kanyon felett függesztett fel, így a nézők élvezhették a kilátást üvegfenéken keresztül.

híd 4

Ha Ön egyike azoknak, akik szédülésben szenvednek, azt javaslom, hogy tartózkodjon a gyalogos hidaktól, valamint a Shaanxi tartomány hegyeiben épített, 69 méteres üvegjárdától, amelyet tavaly júliusban mutattak be. Ugyanezen a héten Sanghajban megnyitották a Jinmao-torony 88. emeletén kívüli sétányt . A 340 méterrel a talaj felett elhelyezkedő látogatók kötelesek az épülethez rögzíteni magukat egy biztonsági kötél segítségével.

Dubai csak tavaly jelentette be, hogy új üvegpadlós sétányt nyitnak a város új Akyon City fejlesztésének legmagasabb felhőkarcolójának 80. emeletén. Tehát valójában egy hevederbe fogják kötni, és egy biztonsági sínhez rögzítik, és a lelkes kalandorok a 78. emeleti társalgóban és étkezőben kezdik el nézni, sétálnak egy szabadtéri párkányon, majd felemelkednek az üveg „látókapszulához” két emelettel feljebb, majdnem 235 méterrel (935 láb) a föld felett.

híd 3

Los Angeles egy újabb város, amely ezekkel a lenyűgöző csodákkal büszkélkedhet. A Sky Slide néven ismert, fergeteges üvegcsúszdát a 73 emeletes US Bank Tower, a város legmagasabb felhőkarcolójának oldalán építették.

 

forrás: luxurylaunches.com