Itt vagyok

Nem tetemes pénzbírság vagy jogosítvány felfüggesztése – Egy németországi bíró arra utasított egy gyorshajtást elkövető, 23 éves férfit, hogy adja el BMW-jét.

A közlekedési bírságok egyes európai országokban valóban ijesztőek! Néhány évvel ezelőtt egy finn milliomostól bő 60 000 dolláros bírságot kértek a sebességhatár túllépéséért, miközben a Svájcban kiszabott 1 millió dolláros gyorshajtási bírság még mindig a legmagasabb lehet a maga nemében. Azonban ezek a bírságok, bármennyire is felháborítóak, még mindig nem képesek megakadályozni a közlekedési szabálysértések elkövetését. A közelmúltban egy németországi bíró olyan büntetéssel rukkolt elő egy fiatal, vakmerő sofőrnek, amely sokkal jobban csíp, mint egy hatalmas közlekedési bírság megfizetése. Annak érdekében, hogy az elkövetőt olyan leckére tanítsa, amelyre örökké emlékezni fog, a bíró nemcsak több bírság megfizetésére és egy teljes évre jogosítvány nélkül való tartózkodásra kötelezte, hanem az autó eladását is, amelyben a bűncselekményt elkövették.

bmw 2

A szóban forgó férfi egy 23 éves németországi Ludwigsburgból származó férfi, akit áprilisban több más bűncselekmény mellett megpróbáltak kibújni a rendőrség elől. Állítólag a fiatal sofőr vagánykodott egy BMW 440i-vel, miközben barátaival lógott egy téren. A rendőrök kiérkezésekor pánikba esett, és megpróbált elmenekülni a helyszínről. Bár egy rendőr megpróbálta üldözni a BMW-t, a rendőrök egyszerűen nem tudtak lépést tartani vele, és az üldözés súlyosan veszélyessé vált az úton lévőkre. Állítólag a 23 éves férfi menekülése közben áthajtott a piros lámpákon és a járdákon.

bmw 3

„Kihoztam a maximumot hivatalos járművünkből annak 192 LE-jével (194 LE/143 kW), és nem tudtam követni őt. Feladtam a Marienstraßén, mert már nem lehettem felelős az ottani 120 kilométer per órás sebességért” – mondta a tiszt a német Stuttgarter Nachrichten szerint .

A BMW-s sofőr a bíróságon elismerte, hogy gyorshajtást követett el, és megpróbált elmenekülni a rendőrség elől, de azt állította, hogy valamiféle „sötétedést” szenvedett, amikor meglátta a zsarukat, és ezt a járvány okozta stressznek okolta. Az elkövető az elfogás és az ítélethirdetés között közlekedéspszichológust is felkeresett, amit a bíróság elismert. Anne Bollacher bíró azonban ítéletet hozott, amelyben arra kérte a sofőrt, hogy három hónapon belül adja el autóját, és az eladásból származó bevételből 7000 eurót (valamivel több mint 8000 dollárt) kell az államkincstárnak átadnia. A Beamert elkobozzák, ha nem adják el. „A gyors autó nem játék, hanem fegyverré válik” – mondta Bollacher bíró. “A fiatal férfi súlyosan megsebesíthetett volna egy babakocsis anyát vagy egy gyalogost a szökése során.”

Forrás: luxurylanches.com