Itt vagyok

Nem egy ritka Ferrari vagy egy egyedi Rolls Royce – 22 millió dollárért kelt el ez a McLaren 2021-ben a legdrágább autó az aukción.

Hacsak egyáltalán nem érdekli az autók, akkor nem kell emlékeztetnem, milyen különleges a McLaren F1! A legendás brit szuperautót 1992 májusában mutatták be, ami azt jelenti, hogy néhány hónapon belül 30 éves lesz. A Gordan Murray által tervezett és ugyanazok a mérnökök által építettek, akik a hihetetlenül sikeres Forma-1-es csapatnak dolgoztak, a McLaren F1- et a valaha készült egyik legnagyobb autónak szánták. Nem lehet gyanús, hogy a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója címet 12 éven át birtokló szuperautó a gyűjtők legkívánatosabb autói közé tartozik. A 2021-es Pebble Beach-i aukción egy McLaren F1-et 20,5 millió dollárért adtak el, ami végül több új rekordot is felállított, akárcsak az F1.

mclaren 2
Az érintetlen McLaren F1 alvázzal sz. A 029-et eredetileg 1995-ben adták el. Ez az egyetlen példa, amelyre Creighton Brown külső festést, világosbarna és sötétbarna bőrkárpitozással kombináltak az utastérben. Mivel mindössze 390 km/h mutat a kilométer-számláló, ez az egyik legalacsonyabb futásteljesítményű példa az F1-ben. Valójában a szuperautó még mindig az eredeti Goodyear Eagle F1-es gumikkal van felszerelve, amivel gyárilag érkezett. Mindezek összeadódnak ahhoz, hogy ez a McLaren F1 az egyik legkívánatosabb példa az aukciós blokkon való átlépésre.

mclaren 3

Bár ezt a bizonyos McLaren F1-et a becslések szerint körülbelül 15 millió dollárért adták el, az alváz nem. 029 20,5 millió dollárt kapott. Ennek eredményeként nemcsak ez volt a legdrágább autó az idei Pebble Beach-i aukción, hanem megdöntötte a McLaren F1 korábbi aukciós rekordját is, amelyet 2019-ben egy rendkívül ritka, utcai legális F1 állított fel, amelyet átalakítottak. az LM specifikációnak megfelelően, és 19,8 millió dollárért adták el. És most, hogy már csak néhány órára vagyunk 2022-től, a Creighton-Brown-fényezésű F1-et a 2021-es év legdrágább eladott autójaként igazolták. Ez óriási teljesítmény!

mclaren

mclaren 4

Forrás: luxurylaunches.com