Itt vagyok

Négy futballpályánál hosszabb ez az őrült szuperjacht-koncepció egy vízen úszó madarat imitál

Nem szereted a szuperjachtokat, amelyek egyáltalán nem hasonlítanak rájuk? Vagy azok, amelyek a teljes felújítás lehetőségét demonstrálják? A normáktól való elszakadás az európai jachttervező, Aras Kazar egyedi 427 lábos trimarán koncepciója. A hajóról alkotott képei megzavarják a szabványokat, és az innováció új hullámával váltják fel azokat. A „Wakíŋyaŋ” névre keresztelt koncepció lakotai nyelven mennydörgést jelent, és az éles, minimalista vonalak és légi sziluett miatt felismerhető.

Ha a „ami Vegasban történik, az Vegasban is marad” gondolatot valaha is jachttá alakítanák, az úgy nézne ki, mint ez a nyílt tengeri mennydörgés. A belső terek öt vendégkabinra, egy elsődleges lakosztályra, személyzeti kabinokra és egy gyógyfürdőre oszlanak. Minden fedélzetet teljes magasságú edzett üveg borít. Noha sok természetes fényt enged be, hogy minden szögből betöltse a belső teret, soha nem derül ki, hogy mi történik alatta. Szoborszerű hullámszerű minták borítják a fő fedélzet hátsó részét.

A hátsó fedélzeti medence remek hely a sétahajók és a környező kilátások élvezetére. „A belső kialakítás a külső puha, gyengéd, felhős érzetét követi” – mondta a tervező. „A Wakinyan úgy lett kialakítva, hogy nyugodtnak és pihentetőnek érezze magát, akár belülről élvezi, akár csak kívülről nézi.”

A Wakinyan jacht elektromos és szárnyashajó technológiával lett felszerelve, így lenyűgöző, 32 csomós végsebességet biztosít. Semmi szokatlan ebben a trimarán koncepcióban! A hihetetlenül futurisztikus esztétikai dizájn ugyanazt a koncepciót utánozza a teljesítményben.

Forrás: luxurylaunches.com