Itt vagyok

Mivel nem ismeri a „kézi sebességváltót” – Floridában egy férfi karambolozott és tönkretette új, biztosítás nélküli, 704 000 dolláros Ford GT szuperautóját.

Ha kész dollárt fizetni egy ritka szuperautóért, győződjön meg arról, hogy rendelkezik a szükséges vezetési képességekkel, hogy élvezze a volán mögött eltöltött időt; ellenkező esetben katasztrofális, szívszorító helyzetbe kerülhet. Példaként említhető, hogy egy floridai Ford GT első generációs tulajdonosa egy pálmafának ütközött nemrégiben vásárolt szuperautójával, mert „nem ismerte a botváltó vezetését” – közölte a helyi rendőrség. Az 50 éves Boca Raton lakos, Robert J. Guarini a hírek szerint este 6 óra körül kivitte a gyönyörű szuperautót a Heritage Edition csomaggal, amikor a visszakapcsolás után elvesztette az uralmát. A rendőrségi jelentés szerint a Ford GT frontálisan ütközött egy pálmafával, ami miatt a szuperautó jelentősen megsérült.

 GT 2A Facebookon / @John Peddie

A feltételezések szerint Guarini a telefonja nélkül utazott, és az eset után egy közeli biztonsági őrtől kellett segítséget kérnie, hogy hazautazzon, majd értesítette a hatóságokat a balesetről. A rendőrségi jelentés kifejti, hogy Guarini azt mondta a rendőröknek, hogy a balesetet a kézi sebességváltóval kapcsolatos tapasztalatlanság okozta, és nem világos, hogy a jármű nagy sebességgel ütközött-e. A Road & Track -nek azonban sikerült megkeresnie a Ford GT tulajdonosát, aki azt állította, hogy a balesetet több tényező okozta, beleértve a régi gumikat, a sáros útburkolatot és a friss részleteket. Guarini azt is elmondta az R&T-nek, hogy a baleset akkor történt, amikor az elsőről feljebb kapcsolt a második sebességfokozatba, nem pedig visszakapcsolás közben.

GT 3A Facebookon / @John Peddie

A balesetet szenvedett Ford GT-ről egy egész halom képet töltött fel a Facebookra egy John Peddle nevű felhasználó , amin látható a szuperautó által ért kár mértéke. Úgy tűnik, hogy a Ford 2000-es évek közepén gyártott halo autójának eleje vitte el a ütések nagy részét, ami több légzsákot is kioldott, és letiltotta a járművet. Az ütközés elég nagy volt ahhoz is, hogy az autót a járda közepére lökje. Az érdekes az, hogy a Ford GT-t április elején egy Palm Beach-i Barrett-Jackson aukción vásárolták 704 000 dollárért.

G! 4A Facebookon / @John Peddie

A rendőrségi jelentés szerint a jármű még nem volt nyilvántartásba véve, és nem volt biztosítva, amikor a baleset történt. Guarini azonban tagadta, azt állítva, hogy az autóra esernyő-politika vonatkozott, és nem volt magánál a dokumentáció, amikor a baleset történt. Ennek ellenére az 50 éves férfit jogosítvánnyal való vezetés miatt előzetes letartóztatásba helyezték, illetve rendszám nélküli jármű üzemeltetése miatt figyelmeztetést kaptak. Tekintettel arra, hogy valamivel több mint 4000 első generációs Ford GT-t készítettek valaha, a ritka szuperautó javítása vagy cseréje kihívást jelenthet.