Itt vagyok

Miután az FBI levadászta és rajtaütött, Andrej Gurjev orosz milliárdos lefoglalt, 120 millió dolláros szuperjachtját most a legtöbbet licitálónak fogják elárverezni. A Roy Lichtenstein pop-art ihlette, 279 láb hosszú hajó nem más, mint egy modern úszó palota.


A szankcionált orosz milliárdosok, Andrej Gurjev, apa és fia is, minden trükköt kipróbáltak, hogy megmentsék 269 méteres acél és alumínium szuperjachtjukat , az Alfa Nero-t. A semmibe vitorlázó hajó története tavaly márciusban kezdődött, amikor az amerikai tisztviselők szankciói miatt a tulajdonosok szankcionálták a tulajdonosokat, és az Oceanco szuperjachtot kikötötték Falmouth kikötőjében. Antigua és Barbuda kormánya most arra készül, hogy eladja az Alfa Nero-t, amely 2022 februárja óta az Antigua Yacht Club kikötőjénél van kikötve. Az Antigua és Barbuda kormánya hamarosan értesítést fog közzétenni a médiában egy mega eladásáról. jacht, amely a műtrágya-mágnáshoz tartozik.

Kép – Fraser jachtok

Az információs miniszter, Melford Nicholas elmondta, hogy az Alfa Nerót Antiguában és Barbudában „elhagyta” a tulajdonosa. Kijelentette továbbá, hogy a kormány lépése csak arra törekszik, hogy elrettentse a 120 millió dolláros luxushajó további kárát. Steadroy Benjamin igazságügyi miniszter és Antigua és Barbuda főügyésze kijelentette, hogy a hajó „veszélyes a hajózásra és a kikötőre nézve, ahol ki van kötve”.

Az Antigua és Barbuda Miniszterelnöki Hivatal közleménye szerint: „Tíz napon keresztül értesítést teszünk közzé az újságoknak és más médiának, amelyben értesítik az Alfa Nero hajó eladását a törvényi követelmények teljesítése érdekében. kényszerértékesítésre. Ha a tulajdonos ezen időn belül nem igényli a hajót, Antigua és Barbuda kormánya eladja azt a legmagasabb ajánlatot tevőnek.”

Axioma jacht

Dmitrijevics Pumpjanszkij közel 75 millió dolláros jachtja, az Axioma nevű hatszintes, végtelenített medencével és mozival méltó 37,5 millió dollárért kelt el. Ezáltal az Alfa Nero szerencsés lenne, ha 60 és 80 millió dollár között landolna. Ha a történelem (értsd: Axioma esete) megtanított valamit, akkor az az, hogy bármennyire is pompás egy sétahajó, egy szankcionált tulajdonos birtokát elárverezve szerencsésnek tartanák felhalmozni tényleges értékének akár a felét is.

A Charterworlden keresztül

Az Alfa Nero, az Oceanco holland hajóépítő mesterműve,
az Oceanco, a Nuvolari & Lenard és Alberto Pinto, kidolgozta a varázsát, hogy Andrey Guryevéknek túl értékes vagyont adjanak ahhoz, hogy elveszítsék. Sajnos a szankciók miatt elvesztették az úszó palotát. A 269 láb hosszú hajó feltűnő, anélkül, hogy túl nagy erőfeszítést tenne. Fenntartja a kiszámítható tengeri témát, mivel ez a legmegfelelőbb egy hajó számára, de nem nélkülözi a pop art szórványos elemeit (ez egy milliárdos hajója).

Kép – Fraser jachtok

A tulajdonos lakosztálya valóban egy mágnás pad, amely az egész felső szintet elfoglalja, és egy hatalmas irodával, öltözővel, jakuzzival és gőzzuhannyal felszerelt fürdőszobával, valamint az elsődleges hálószobával büszkélkedhet. A másik három fedélzeten hat jól megtervezett kabin 12 vendég elszállásolására alkalmas. Az Alfa Nero másik fénypontja a 40 láb hosszú, átalakítható végtelenített medence.

A fedélzeti gyógyfürdő.Via Charterworld

A hidraulikus rendszer segítségével az uszoda táncparkettként vagy helikopterleszállóként is funkcionál. Egy luxusjachton valaha látott első pillantásra a hátsó medence a maga nemében.

A fedélzeti üveglift.Via Charterworld

Sőt, a luxushajóban három különálló étkező, táncterem, edzőterem, szépségszalon, gyógyfürdő, üveglift és strandklub található.

A Charterworlden keresztül

Annak ellenére, hogy besötétedett, az FBI felkutatta és lefoglalta a 120 millió dolláros Alfa Nero-t.
A csodálatos Alfa Nero kiszabadult a törvény karmai közül az AIS transzpondereinek kikapcsolásával, és hónapokig elsötétült, megsértve a nemzetközi tengerészeti irányelveket. Más orosz oligarchákhoz hasonlóan a Guryev-duó 2022 februárja óta tartotta távol az Alfa Nerót, mozdulatlanul, és a Karib-tengernél horgonyzott.

A tágas szalon. Kép – Fraser jachtok

Ugyanezen év augusztusára az antiguai és barbudai kormány és az amerikai FBI-ügynökök felkutatták és kivizsgálták a jachtot. Egy közlemény szerint a DOJ hivatalosan kérte kormánya segítségét az Alfa Nero átkutatásához és a legénység kihallgatásához augusztus 12-én. Ezt követően Antigua és Barbuda kormánya arra kérte a helyieket, hogy tartózkodjanak az Alfa Neroval való bármiféle üzleti tevékenységtől. Az Oceanco hajó idén végre új tulajdonossal indulhat útnak az árverésen.

Andrej Guryev

Ismerje meg Andrej Guryev műtrágyakirályt –
a 62 éves Guryev a PhosAgro korábbi vezetője volt, aki a szankcionálást követően azonnal lemondott erről a pozícióról. 10,2 milliárd dolláros nettó vagyona és Oroszország egyik legkiemelkedőbb családja hírnevének örvend. Nem idegen a pazar élettől, Guryevéknek van Witanhurst Highgate-ben, London második legnagyobb házában a Buckingham-palota után. Az üzleti érzéktől eltekintve Guryev dzsúdómester, aki az Orosz Állami Testnevelési, Sport-, Ifjúsági és Turisztikai Egyetemen szerzett testnevelési és sportdiplomát. A 40 éves Guryev Jr. apja lemondását követően vette át a PhosAgro-t, Európa legnagyobb foszfátműtrágya-gyártóját. Az EU 2022. március 9-én szankcionálta őt. 2015 májusában a Forbes 3,8 milliárd dollárra becsülte apja vagyonát.