Itt vagyok

Miért érdemes fiatalon utazgatnod

 

“Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.” – Mark Twain

IMG_6540
23 évesen nem állítom azt, hogy mindent tudok. Zsebemben a diplomámmal éppen most szállok fel egy repülőgépre, hogy egy teljes éven keresztül utazgassak a világban – mind a 6 kontinenst bejárva – és 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy vannak dolgok, amiket nem tanulhatsz meg az iskolában. Például: hogyan legyél független, türelmes, megértő, hogyan ismerd meg és toleráld mások kultúráját, milyen érzés a komfortzónádon kívül eső dolgokat megtapasztalni, miképpen lehet spórolni… a listát még lehetne folytatni. Annyi minden van, amit az utazások során tapasztalhatsz csak meg, máshogyan nem.

Miért érdemes fiatalon utazgatnod:

Megláthatod azt, hogyan élnek más kultúrájú emberek (és méltányolhatod sokszínűségüket).

Fejleszted az érzékeidet (azzal, hogy új dolgokat próbálsz ki).

Távlatot kaphatsz arról, milyen hatalmas és változatos bolygón élünk (mégpedig úgy, hogy nyitott szemmel jársz, és képes vagy befogadni új helyeket, embereket, környezetet).

Megtanulod, milyen a függetlenség (mert a nap végére csak te maradsz a nagyvilágban).

Megadod magadnak a lehetőséget a fejlődésre (és felfedezed az igazi szenvedélyt).

Kipróbálsz új dolgokat (így tudni fogod, mit szeretsz és mit nem).

Új barátokat találsz szerte a világon (akikre később boldogan gondolhatsz vissza, bárhol is jársz éppen).

Elengeded a múltat (és inkább előre tekintesz).

Megtanulod szeretni magad (mielőtt bárki más szerethetne).

Az utazás lehetővé teszi, hogy mi alakítsuk saját, belső világunkat, és ne csak a médián és tankönyveken keresztül tájékozódjunk. Egy hatalmas világ várja odakint, hogy felfedezd… csak az első lépést kell megtenned.

 

World of Wanderlust