Itt vagyok

Michael Schumacher 30 év alatt összegyűjtött emléktárgyainak lenyűgöző gyűjteménye kerül árverésre

Michael Schumacher emléktárgyak ultimatív gyűjteményét árverezi el az RM Sotheby’s, amelynek köszönhetően a hétszeres F1-világbajnok rajongói kézbe vehetik sisakjait, versenyöltönyeit, kesztyűit, csizmáit, pezsgősüvegeit és még sok minden mást. A “Full Throttle – The Schumacher Collection” elnevezésű különleges árverésen 150 autóversenyzői tárgyból álló, kuriózumnak számító válogatás látható, amely nemcsak Michaelhez, hanem öccséhez, Ralfhoz és fiához, Mick Schumacherhez is köthető. Ami még lenyűgözőbb, hogy a gyűjteményt 30 éven keresztül egyetlen elkötelezett japán Schumacher-rajongó állította össze. Az árverésre bocsátott 150 tétel közül több mint 75 versenyen viselt ruházat és felszerelés, amelyek Schumacher pályafutásának egészét felölelik.

A 2001-es Michael Schumacher Schuberth Scuderia Ferrari Forma-1-es sisak várhatóan 60 000 dollárnál is többet ér. Kép – RM Sotheby’s

Megrögzött Forma-1-rajongóként a gyűjtemény néhány olyan darabja, amely felkeltette a figyelmemet, többek között több olyan sisak, amelyet Michael Schumacher használt fényes karrierje során, különösen egy válogatott fedél a gokartozás korai időszakából. Valójában három sisak vezeti a legdrágább tételek listáját. Az aukciósház előzetes becslései szerint 40 000 és 60 000 dollár közötti összegért kelhetnek el. Köztük van az a sisak, amelyet Michael Schumacher 1994-ben viselt, amikor a Benetton színeiben versenyzett. A sisakokhoz miniatűrök és korabeli fotók is tartoznak.

Az 1994-es Michael Schumacher Benetton

A sisakok mellett a gyűjteményben megtalálhatóak a Schumacher által használt versenyruhák is, kesztyűkkel és csizmákkal együtt. A rajongók licitálhatnak ezekre a rendkívül kívánatos darabokra, amelyek között szerepelnek azok a ruhadarabok, amelyeket 2000 és 2004 között öt egymást követő világbajnokságon viselt a Scuderia Ferrarinál versenyezve.

1989 Ayrton Senna és Alain Prost dedikált Forma-1-es Moet pezsgősüveg. Kép – RM Sotheby’s

Egy másik tárgy, amely licitháborút válthat ki, egy olyan pezsgősüveg, amelyet nem más, mint Ayrton Senna és Alain Prost, minden idők két legnagyobb F1-bajnoka dedikált. A gyűjteményben olyan rajongók számára is vannak tárgyak, akik nem tudnak több ezer dollárt kiadni Schumacher-emléktárgyakért.

A 2005-ös Michael Schumacher Puma Forma-1-es versenycsizma 5000 dollárnál is többet érhet. Kép – RM Sotheby’s

Néhány tételnek az eladás előtti becsült értéke mindössze 100 és 500 dollár között van, ezek közé tartozik egy 2004-es limitált kiadású Michael Schumacher póló is. A licitálás augusztus 16-tól 2023. szeptember 6-ig tart. Érdekesség, hogy Schumacher futamgyőztes Ferrari F2001b versenyautója is kalapács alá kerül.

Forrás: luxurylauncehs.com