Itt vagyok

Mesébe illő életre vágysz? Elég, ha előveszed a telefonod

 

Mutatunk pár tippet, hogy belőled is Insta-sztár lehessen!

Selena Gomez, Gigi Hadid, Kylie Jenner. Három fiatal, csinos lány, akikben egy dolog biztosan közös; a közösségimédia-profiluknak is köszönhetik, hogy világszerte mindenki ismeri a nevüket. Személyes oldalaik tele vannak szebbnél szebb, igényesen megkomponált fotókkal, de hogyan csinálják? A recept egyszerűbb, mint gondolnád! Nem ígérhetjük, hogy te leszel a következő Kardashian, de olyan tippeket hoztunk, amelyekkel könnyen válhatsz környezeted meghatározó Insta-gurujává.

  1. A stílus mi magunk vagyunk

Mi lehet a többmilliós követőtáborral rendelkező Insta-celebek titka? A kulcsszó az egyediség. Ha az Instagramon tervezel világhírre törni, a legfontosabb, hogy megkeresd a saját stílusod. Ezt sokféleképpen kifejezheted, például a posztok szövegeivel, képeid hangulatával és rád jellemző emojikkal is. Nem számít, milyen jellegzetességeket választasz, a lényeg, hogy tükrözzék a személyiséged és tudatosan visszaköszönjenek a posztjaidban. Lehet ez egy sajátos hashtag (#) használata, ami kifejezetten rád utal, vagy a szavad járásának megfelelő kifejezések használata.

  1. Gyakorolj!

Fotóid készítésénél mindenképp szánj időt arra, hogy alaposan kigondold a koncepciót, és kipróbálj többféle beállítást is. Jobb, ha kerülöd a túl erős, illetve színes világítást, keress inkább természetes fényforrást. A fény mellett az sem mindegy, hogy milyen eszközt használsz. A profi fényképezőgépekkel szép fotókat készíthetsz, de előfordulhat, hogy különböző lámpákra, és borsos árú alkatrészekre, objektívekre van szükség a tökéletes hatás eléréséhez. A megoldás sok esetben már a zsebedben lapulhat. A Huawei Mate 20 Pro a mesterséges intelligenciát (MI) hívta segítségül a fotók megfelelő fényhatásainak kiválasztásához. A telefon a környezeti hatásoknak megfelelően állítja be a legjobb fotózási módot, így biztos lehetsz benne, hogy természetes hatású, tökéletesen részletgazdag képek készülnek rólad.

Laya_Blue_Front_Unlock

  1. Fontos a rendszeresség

Üzleti célokra is alkalmas Instagram-profilt működtetni első pillantásra egyszerűnek tűnik, de cseppet sem könnyű feladat. Ha a legmenőbb social media sztároknak feltennéd a kérdést, mi okoz számukra nehézséget, biztos lehetsz benne, hogy sokan egyből az állandó „posztkényszert” mondanák. Amikor sokan kedvelik az oldalad, kialakul az igény arra, hogy újabb és újabb bejegyzéseket olvassanak/lássanak tőled. Közösséget építeni és megtartani óriási felelősség, ezért ügyelj rá, hogy a tartalmaid tervezhető módon, általában a követőid által megszokott időben és mennyiségben jelenjenek meg az Instagramodon. Ha a sokasodó posztok miatt azonban esetleg időhiánnyal küzdenél, mindenképpen a tőled már megszokott stílust és a minőséget tartsd szem előtt és a posztok mennyiségével szemben azok minőségére koncentrálj elsődlegesen. Nem dől össze a világ, ha kimarad 1-2 bejegyzés; a lényeg, hogy bizonyos időközönként azért halljanak felőled.

Laya_Blue_Front 30_Left_Unlock

  1. Bátran a beállításokkal!

A kreativitás kiemelheti a képeidet az Instagram-követőid több ezer fotója közül. Elsőre lehet, hogy meredeken hangzik, de mit szólnál ahhoz, ha képeid  gyér fényviszonyok között készülnének? Az ilyen posztok kuriózumnak számítanak, még az igazán híres Instagram –celebek közül is csak kevesen alkalmazzák ezeket a beállításokat. Ha kimókáztad magad a fényképekkel, próbáld ki a videós tartalmakat is: a készülékkel vicces és látványos slow-motion felvételeket készíthetsz, amelyek garantáltan sok like-ot hoznak majd a konyhára az Insta-oldaladon.

  1. Nincs több életlen kép

Az egyik legszembetűnőbb fotós baki, ha nem megfelelő minőségű tartalmat töltesz fel a közösségimédia-felületeidre. Az igényesség egyik fokmérője az, ha ügyelsz rá, hogy a képeid kifogástalanul nézzenek ki és ne zavarjon be egy remegő kéz, vagy a lencsébe beletakaró ujj. A Huawei Mate 20 Pro kamerájában található mesterséges intelligencia egyik leghasznosabb képessége az, hogy megakadályozza a fényképeid elmosódását, a fény és környezeti viszonyokat figyelembe véve állítja be a mélységélesség (Bokeh-effektus) megfelelő szintjeit.

  1. Viszlát Barbie!

Az egyik leggyakoribb hiba egy divathullámból nőtte ki magát. Sok reményteli karrier elé néző Instagram-híresség nyúl mellé azokkal a fotókkal, amelyekről süt, hogy túl sok szépítést használtak rajtuk. Ha kedveled a szelfiket, egy dolgot jó előre tanulj meg: sose told túl a szépítő módot. A Barbie baba hatású bőr és smink már a kilencvenes évek végén is égőnek számított, hát még az Instagramon. A közösségimédia-oldalakon megszámlálhatatlan Barbie babákat megszégyenítő képpel találkozunk, de a tapasztalatok szerint ezek sokkal kevésbé népszerűek, mint azok a fotók, amelyeken természetesen vagy természetes hatású sminkben pózolnak. A szépítő módnak köszönhetően a bőr szinte ijesztően fényes és plasztikus látványt nyújt. Már a legnagyobb sztárok is kezdenek rászokni a filter és smink nélküli fotókra, ahol olyannak tűnhetnek, mint mindenki más. Próbáld ki, melyik szögek és beállítások illenek a legjobban hozzád és készíts olyan fotókat, amik kiemelik a természetes szépségedet. A Huawei Mate 20 Pro portré módja kiemeli az arc legapróbb, finom kontúrjait és a bőrtónus természetes színeit is.

Laya_Blue_Rear

  1. Figyelj oda másokra

A hírnév nagy felelősséggel is jár, ahol a mondanivalónak majdnem akkora fontossága van, mint a képi megjelenésnek. Gondold át, mik azok az értékek, amik meghatároznak téged és amelyeket fontosnak tartasz az életedben, illetve vedd sorra magadban, te miért követsz másokat. A közösségi média kiváló platform arra, hogy az üzeneted emberek ezreihez jusson el. Használd fel az Instagram adta lehetőségeket arra, hogy valami értékeset közölj a követőiddel; legyen ez egy pozitív gondolat az életről, a testmozgás fontossága, az állatok, az olvasás, az ételek, a természet vagy akár a zene szeretete. Az emberek olyan véleményvezéreket választanak, akikre valami miatt fel tudnak nézni. Légy olyan Instagram-híresség, aki érdeklődéssel és empátiával fordul a körülötte lévő világhoz, és törődik azokkal, akik a példaképüknek választották.