Itt vagyok

Mérföldkőhöz érkezett a Bridge Budapest

Az idei évtől hét tettrekész nővel, valamint új projektekkel folytatja a munkát a csapat. Azon dolgoznak, hogy összekapcsolják a nemzetközileg is versenyképes, értékalapú tevékenységet folytató, előretekintő magyarországi vállalkozói közeget és az oktatási kezdeményezéseket. Céljuk egy olyan Magyarországot teremteni, ahol az önbizalom alapja a tudás és a teljesítmény és ösztönözni a civil és üzleti élet hosszútávú értékalapú gondolkodóit, hogy bátrabban kapcsolódjanak össze.

“Rengeteg dolog áll előttünk, és most egy igazi mérföldkőhöz érkeztünk. Öt év kellett ahhoz, hogy megértsük, a híd mit is jelent a nevünkben és a tevékenységünkben is. Az összekapcsolás az igazi erősségünk” – összegzi Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője az elmúlt évek munkájának gyümölcsét és az idei év friss lendületének hajtóerejét.

A pályájukon már eddig is kiemelkedő eredményeket elért, területükön elismert tagokkal bővült csapat projektjei  mostantól két fő irányba mutatnak: a vállalkozások és a gyerekek felé. A Bridge Budapest összekapcsolja a legizgalmasabb, leginnovatívabb vállalkozásokat, oktatási kezdeményezéseket és láthatóvá teszik azokat.

“2013-ban alakult a Bridge Budapest, főként azért, mert nem értettük, miért annyira más az, amit a globális piacon működő cégek Magyarországról indulva képesek megvalósítani, és mindaz, ami nem ez. A LogMeIn, a Prezi és a Ustream alapítóival tanácstalanul álltunk a helyzet előtt. Éreztük, hogy rengeteg dolgot kellene tenni, de nem láttunk mintákat magunk előtt. Azt döntöttük el, hogy nagyon sok történet elmesélésén keresztül bebizonyítjuk, hogy ezt igenis meg lehet csinálni. Elkezdtünk közösségeket is építeni, ahol az emberek megtapasztalhatják, hogy ma már nincsenek egyedül.”

 

A Bridge Budapest pillérei 2019-ben:

A Bridge Budapest 2019-ben életre hívta az Edisonplatformot, mely 2019 tavaszán debütál és egy olyan  országosan egyedülálló kezdeményezés, melynek  segítségével összefogják és együttműködésre ösztönzik azokat a tudásalapú, innovatív szereplőket, akik a gyerekek jövőre való felkészítésén dolgoznak.

Az Edisonplatform egyik fő tevékenységi köre továbbra is a 2017-ben indult Bridge Bizniscool, ami fennállása óta eddig hatszáz 8-12 év közötti gyerek nyári táborozását szervezte. A Bizniscool foglalkozások idén kibővített tanagyaggal még több gyermekhez fognak eljutni. Élményalapú vállalkozási műhelyeikben a vállalkozói szemlélet elsajátítását, a vállalkozások működésének játékos módon történő megismerését teszik lehetővé a gyermekek számára. A foglalkozásokon arra bátorítják a gyerekeket, hogy bátran lépjenek ki a hagyományos keretek közül, merjék kipróbálni, milyen, amikor szárnyal a kreativitásuk, és megmutatják ötleteiket a nagyvilágnak.

A Bridge Budapest Vállalható Vállalkozás projektjének célja, hogy megmutassák: lehetséges és érdemes üzleti alapon működve értéket teremteni. Az egyre bővülő közösségükkel, személyes sikertörténeteken keresztül szeretnénk megmutatni, hogy sok értékes és azonos gondolkodású vállalkozás és vállkozás van az országban.

Törekvéseik közé tartozik, hogy minél nagyobb együttműködésben olyan kezdeményezéseket indítsanak el, amelyek akár társadalmi akár gazdasági hatással bírnak.