Itt vagyok

Max Verstappen ellen nyomoz a francia rendőrség, miután felkerült az internetre egy videó, amelyen az F1-es bajnok túl gyorsan hajt a 3 millió dolláros Aston Martin hiperautójával

A regnáló Forma-1-es világbajnok Max Verstappen nem is kívánhatott volna jobb évet, ami a versenyzői karrierjét illeti. Az idei bajnokságban a Red Bull autójával elért elsöprő fölénye az első 12 futamból 10-et megnyert, az utolsó nyolcat pedig egymás után. A kétszeres F1-es bajnokra azonban rossz hírek is várhatnak. A holland a hét elején forró vízbe került, miután egy videó került fel az internetre, amelyen állítólag az látható, amint Franciaországban vakmerően vezet egy Aston Martin Valkyrie hiperautót. Az RBR Daily által a Twitteren közzétett felvételen látszik, hogy az F1-es veszélyesen vezet, és az egyik legdrágább hiperautóval száguldozik. A videó gyorsan felkeltette a francia hatóságok figyelmét, akik vizsgálatot indítottak az ügyben.

Instagram / @kellypiquet

A mostanra törölt videót eredetileg a hét elején töltötte fel az Instagramra Mark Cox, Verstappen személyes edzője és barátja. Úgy tűnik, hogy a videót a hiperautó utasoldaláról rögzítette. Úgy tudni, hogy a 25 éves F1-es szupersztár éppen Monacóba tartott. A videón Verstappen látható, amint a Valkyrie-t a franciaországi Nizza közelében egy alagúton keresztül vezeti 74 mérföld/órás sebességgel. A francia A8-as autópályán Marseille és Nizza között 55 mérföld/órás sebességkorlátozás van érvényben. A francia rendőrségnek az sem tetszett, ahogy Verstappen kitartóan a bal sávot foglalta el, ami a francia törvények szerint szigorúan tilos. Ha ez még nem lenne minden, Verstappen a hiperautó vezetése közben fejhallgatóval látható, ami Franciaországban illegális.

Az Aston Martin Valkyrie egy 3 millió dolláros hibrid hiperautó, amelyet egy 6,5 literes, szívó V12-es motor és egy villanymotor hajt. A hibrid hajtáslánc összteljesítménye 1139 lóerő. Nyilvánvalóan nagyon óvatosan kell bánni a gázpedállal, hogy ne szegjük meg a közlekedési szabályokat. Ráadásul a Cosworth V12 olyan hangos, hogy a hiperautót helikopteres zajszűrő fejhallgatóval látják el, amit a videón Maxx is visel.

Az Aston Martin Valkyrie utastere

Egyelőre nem tudni, hogy a Forma-1-es bajnokot megbüntetik-e a vakmerő vezetésért, de lehet, hogy végül pénzbüntetéssel megússza a helyzetet. Nagyon valószínűtlen, hogy a Forma-1-et irányító adminisztráció szankciókat fog alkalmazni és megbüntetni a szupersztárt.

Forrás: luxurylaunches.com