Itt vagyok

Mádai Vivien: A kisfiam az életem műve

 

Interjút adott a BP Magazinnak Mádai Vivien, a TV2 műsorvezetője, aki emellett népszerű blogger, influencer, s egy igazi példakép is. Közösségi oldalait naponta több tízezren is látogatják.

Ugorjunk egy kicsit vissza a múltba. Mikor is kezdődött a műsorvezetői karriered?

Az RTL Klubnál kezdtem, ami lassan már kilenc éve történt. A ValóVilágnak egy kisebb élő műsorát vezettem a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéves egyetemista hallgatójaként. Egy irányított véletlen folytán kerültem oda, mert az akkori tanáraim elküldtek egy castingra, ahol sikeresen teljesítettem, úgyhogy hirtelen indult be ez az egész. Egyik pillanatról a másikra.

Mit gondolna az akkori éned a mostaniról? Megtaláltad a helyed a pályán? 

Abszolút. A várakozásaimon is felülteljesített a mostani énem. Mindig voltak céljaim és terveim, de azt sosem gondoltam volna, hogy ennyire komfortosan fogom érezni magam valahol, mint például a mostani helyemen.

IMG_5740

Mit tekintesz az eddigi legnagyobb sikerednek az életedben?

A kisfiamat. Amikor felteszik nekem ezt a kérdést, arra gondolok, hogy biztosan mindenki valami óriási szakmai sikert vár tőlem, hogy megnevezzek, holott a kisfiam az életem műve. Tehát őt helyezem minden elé. Nagyon szeretem a munkámat és természetesen sok olyan sikerem volt az elmúlt években, amire azt mondhatom, hogy büszke vagyok. Ezek főleg visszajelzések és elismerések a közösségi média által, hiszen mind valós vélemények. Az ilyen visszacsatolások nagyon jólesnek, akárcsak a különböző díjak, de a legtöbbet mégis az adja, ha a kisfiamat boldognak és kiegyensúlyozottnak láthatom.

Hogyan egyezteted össze a munkát az anyai teendőkkel?

Komoly logisztika kell hozzá, de szerencsére nálunk ez jól működik. Kell egy olyan bázis, aki ezt segíti, és ott van mögöttem. Jelen esetben ez a nagyszülők, illetve a férjem, akik tényleg egy csapatként asszisztálnak ehhez. Mindig számíthatok rájuk, akkor is, ha nekem mondjuk hétvégén dolgoznom kell. 

Tehát mindig voltak és vannak, akik támogatnak.

Igen, hála istennek sikerült úgy megszerveznünk az életünket, hogy ez az egész kivitelezhető legyen. A gyermekem sem retten meg attól, ha két napot vidéken kell töltenie a nagyszülőknél. Ilyenkor mindig próbálom a külön töltött időt kompenzálni. Ha valahova elutazok, vagy több napig forgatunk, akkor utána úgy alakítom az időmet, hogy többet tudjunk együtt lenni. Valahogy ez mindig működik.

Mivel telnek mostanság a napjaid?

Viszonylag korán indul a reggelem, illetve van most pár olyan projektem, amin dolgozok, de egyelőre ezekről nem szeretnék többet elárulni… Na jó, annyit mégis elárulok, hogy éppen egy webes dokumentumsorozatot készítek, amelyben számomra példaértékű civil embereket és történeteket mutatok be. Szóval mindig van mit csinálnom, mindig találok magamnak feladatot. Akkor érzem jól magam, ha terhelve vagyok. Muszáj kihasználnom a kreativitásomat, legyen szó munkáról vagy az egyszerűbb hétköznapokról. Nem elég a 24 óra, hogy utolérjem magamat, de pontosan ettől vagyok mindig igazán motivált. Engem ez a pörgés éltet.

Van kedvenc része a munkádnak?

Nehéz kérdés, de az én munkám összetettebb azon felül, hogy bemegyek reggel, majd szépen kisminkelnek és megcsinálják a hajamat. Ezen sokkal tovább mutat. Szeretek emberekkel beszélgetni, történeteket bemutatni és megismerni, valamint nekem fontos a felkészülés része is. Viszonylag sok időt töltök azzal, hogy utána olvassak és utána nézzek a témáknak azért, hogy naprakész legyek. Ez is hozzá tartozik ahhoz az alázathoz, amit a munkám iránt érzek.

Gyerekkorod óta vonzott a média világa, vagy voltak más terveid is?

Mindig más és más akartam lenni, de azért a média szerves része volt az életemnek, egészen pici koromtól kezdve. Média szakirányú gimnáziumba jártam, valamint a Színház-és Filmművészeti Egyetem is ilyen beállítottságú volt. 

Hogyan jött az Armanibeauty-val az együttműködés, illetve milyen érzés egy ekkora márka magyarországi nagykövetének lenni?

Ők kerestek meg, hogy szeretnének velem együttműködni, és én természetesen elvállaltam, hiszen mi mást mondhatna erre egy nő. Hatalmas megtisztelés. Mindig összeszorul a szívem, amikor kapok egy ilyen felkérést. Biztosan? Tényleg rám gondoltak? Nagyon megbecsülöm, mert jólesik, hogy engem választottak, de szeretek is velük együtt dolgozni. Örülök, hogy engem érhetett ez a megtiszteltetés.

Mit adott Mádai Viviennek fővárosunk, Budapest? 

Tizennégy éves korom óta élek itt. Törzsgyökeres balatoni lány vagyok, és imádom a Balatont, ugyanakkor Budapest is a szívem csücske lett az évek alatt. Nagyon hamar kellett ebben a városban egyedül helytállnom, de mindig úgy tekintek vissza, hogy milyen jól befogadott még anno vidéki lányként. Azt hiszem, sikerült feltalálni magam. Ha a Balatonon vagyok huzamosabb ideig, akkor elő szokott fordulni, hogy hiányzik Budapest, amit már soha nem tudnék elengedni.