Itt vagyok

Leleményes tervező olyan felfújható buszmegállókkal állt elő, amelyek könyvtárként is funkcionálnak

Egyrészt Kína olyan könyvtárakban dúskál, amelyek még a mandaloriak mellett is eltörpülnek, minimum egymillió címmel. Másrészt a berlini székhelyű digitális tervezőstúdió, az Ulises leegyszerűsíti a koncepciót azzal, hogy olyan városi utcaképeket képzel el, amelyek felfújható infrastruktúrákat öltöztetnek fel, amelyek nyilvános könyvtárként is funkcionálnak. Az Ulises a sallangok és a díszes elemek mellőzésével az olvasás élvezetére helyezi a hangsúlyt egy sor olyan nyilvános helyen, mint a buszmegállók, előtetők és padok, amelyek áttetsző, felfújható PVC-ből készültek és könyvekkel vannak megrakva.

Via Instagram / @ulises.ai

A mesterséges intelligencia erejét felhasználva ezek az utcai könyvtárak hihetetlenül lenyűgözően néznek ki, bőséges világítással, kényelmes ülőhelyekkel kiegészítve, hogy olvasni és pihenni lehessen közben, és a teret a városi szövet természetes kiterjesztésévé tegyék, miközben az utcákat tudással és egy különleges hobbival gazdagítják. Ricardo Orts, az Ulises stúdió alapítója a kultúra és a közösségi érzés előmozdítása érdekében fogalmazta meg az ötletet: “Az olvasás kultúráját elősegítő nyilvános terek tervezésével az Ulises célja, hogy mindenki számára elérhetőbbé tegye az irodalmat, és népszerűsítse az olvasás előnyeit a személyes és társadalmi fejlődés szempontjából” – osztotta meg Orts.

Via Instagram / @ulises.ai

A felfújható PVC-ből épített, könnyűszerkezetes, kulturális csillagképeknek nevezett könyvtárakat könnyű szállítani és telepíteni. A vastag, akadályozó falakat szellős áttetszőséggel helyettesítik, ami rengeteg természetes fényt enged a belső terekbe. Az olvasósarkok hatékony és vonzó galériaként is funkcionálhatnak, ahol helyi művészek és írók bemutathatják munkáikat.

Via Instagram / @ulises.ai
Via Instagram / @ulises.ai

Forrás: luxurylaunches.com