Itt vagyok

Kung Pao csirke, szeletelt salátával

 

Hozzávalók:

4 csirke szűzérmék, főzve, majd vágjuk kis kockákra
2 romaine szív, apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika, magozva, majd apróra felkockázva
Édes-savanyú Szechuan szósz (recept alul)
2 zöld hagyma, szeletelve
¼ csésze (púpozott), pörkölt mogyoró

kung-pao-chicken-salad_07-20-14_2_ca

Elkészítés:

Add össze a hozzávalókat, majd a paprikával együtt rakd bele egy nagy tálba, és szitáld össze, amennyire szeretnéd, finoman dobáld össze őket, és rakd két tálba , hogy fel tudd szolgálni őket. Díszítsük zöld hagymával és mogyoróval.

Édes-savanyú Szechuan szósz hozzávalók:

¼ csésze rizs ecet
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
2 evőkanál hoisin szósz
1 teáskanál krémes mogyoróvaj
½ teáskanál szezámolaj
½teáskanál sambal oelek (chili fokhagyma szósz találsz az ázsiai részlegnél az élelmiszerboltban.
½ teáskanál reszelt gyömbér
½ teáskanál pirospaprika-pehely
2 gerezd fokhagyma
½ csésze repceolaj

kung-pao-chicken-salad_07-20-14_3_ca

Elkészítés:

Add hozzá minden összetevő a foghagymáig bezárólag, és keverd össze konyhai robotgéppel, ahogy összekeveri a hozzávalókat, addig óvatosan öntsd bele az olajat, folytasd, amíg teljesen emulgált; ezt utána azonnal fel kell használni, vagy rakd be egy fedett tartályban a hűtőbe.