Itt vagyok

Különleges hajóház a víz szerelmeseinek

A hajóházak már régóta misztikusak, nem véletlenül, hiszen van valami nyugtató a víz hullámzásának és a part menti hangoknak köszönhetően. Ezeket a szempontokat tartotta szem előtt az AKB nevű kanadai, díjnyertes építészeti cég, amikor megálmodta a Tobin-szigeti hajóházat. A cég minden projektje esetében a teljességre törekszik, a belső és külső tér harmóniáját igyekeznek a legtökéletesebben megteremteni, az épületet és az azt körülvevő tájképet teljes mértékben összhangba hozni. A képeket látva elmondható, hogy ez a törekvésük tökéletesen elérte célját.

Tobin-Island-Boat-House-2

Az Ontario-i Rosseau-tó hátterével és alapjaival a Tobin-sziget hajóháza nem tipikus kialakítású, síkabb, alacsonyabb tervezésű, igazodva a természeti környezet adottságaihoz. A hajóháznak van egy nagy stégje/dokkolója is, amelynél ki tudnak kötni a hajók, de egyben bármilyen party kiváló helyszíne is lehet. A stég ház felöli részében található egy nagy méretű rács, amely megfelelő árnyékot biztosít igény szerint. A hajóházban két hálószoba, fürdőszoba, társalgó és egy sarok konyha található, amelyek mindegyikébe rengeteg ablakot építettek, így szinte minden helyiségből gyönyörű kilátás nyílik a páratlan környezetre.

Tobin-Island-Boat-House-3

Tobin-Island-Boat-House-8

A ház külsejét cédrus fával borították, amelyet ún. Shou Sugi Ban technikával kezeltek. Ez nem csak a fáűt védi a természeti behatásoktól, hanem jelentősen sötétebb is lesz általa. Ez a sötétebb tónus ellentétes a ház belsejében használt melegebb színekkel, ugyanakkor esztétikus harmóniában van vele.

Tobin-Island-Boat-House-4

Tobin-Island-Boat-House-6

Tobin-Island-Boat-House-7

Tobin-Island-Boat-House-9

M.Peet

Via Manofmany