Itt vagyok

Karibi grillezett csirke citrusokkal, egy színpompás nyárzáró étel

 

Habár a nyárnak hivatalosan még nincs vége, itt az ideje, hogy előkeressük az ősziesebb recepteket, amik segítenek átkalauzolni minket ebbe az ezerszínű és csodálatos évszakba.

grilled-citrus-chicken_08-24-14_2_ca

grilled-citrus-chicken_08-24-14_3_ca

De mielőtt ezt megtennénk…

grilled-citrus-chicken_08-24-14_4_ca

grilled-citrus-chicken_08-24-14_5_ca

A nyárias ételekre jellemző a sok szín és a markáns íz – sok-sok friss hozzávaló enyhe fűszerezéssel.

És mi lehetne nyáriasabb, mint a citrusfélék és a grillezett csirkemell kombinációja megbolondítva karibi fűszerekkel és frissen szeletelt, mézédes gyümölcsökkel koronázva az extra szaftosság érdekében.

grilled-citrus-chicken_08-24-14_6_ca

Vibráló, könnyű és színpompás – a tökéletes triász a nyári napsütés melegének felidézésére, mielőtt még elmúlna, és újra csak jövőre jönne el.

grilled-citrus-chicken_08-24-14_7_ca

Egy tál amin élénk zöld, sárga és arany is helyet foglal mindenképpen megragadj a tekintetet és egy trópusi nyaralás hangulatát teremti. Képzeletben egy olyan helyre repít el, ahol a levegő édes, a homok meleg, fényes és tökéletes arra, hogy az ember belefúrja a lábujját.

Hozzávalók:

  • 4 filézett csirkemell
  • oliva olaj
  • 3 szétnyomott fokhagyma
  • ½ lime leve
  • ½ citrom leve
  • ½ narancs leve
  • ½ tk só
  • ¼ tk fekete bors
  • 1-2 csipet szerecsendió
  • 1-2 csipet gyömbér
  • 1-2 csipet fűszerkeverék
  • Mangós-ananászos keverék (recept alul)
  • Koriander levél vagy ág
  • Szeletelt citrom, lime és narancs a díszítéshez

Elkészítés:

Tegyük a csirkemelleket egy nagy tálba és öntözzük meg 1-2 evőkanál olajjal. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd a legvégén szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk pácolódni legalább 30 percig, de ha lehet egy egész éjszakán át.
Helyezzünk egy grillrácsot (vagy használhatunk kerti grillsütőt is) közepes lángra, és öntsünk rá egy kis olajat. Ezután tegyük rá a csirkemelleket és grillezzük 4-6 percen keresztül oldalanként, vagy addig amíg teljesen át nem sül. Vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 5-10 percig.
Tálalásnál halmozzunk a tetejére egy adagot a mangós-ananászos keverékből, és díszítsük a felszeletelt citrusokkal és a korianderrel.

Mangós-ananászos keverék hozzávalói:

  • 1 érett mangó, durvára szeletelve
  • ½ kisebb ananász, durvára szeletelve (kb. egy jó ½ csészényi)
  • ½ jalapeno paprika, kimagozva és lereszelve

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy tálba és keverjük össze őket, hogy az ízek összeérhessenek. Használjuk fel azonnal, vagy lefedve tároljuk hűtőben a mihamarabbi felhasználásig.

 

The Cozy Apron