Itt vagyok

Kapás arany-, Hosszú ezüstérmes női 200 méter pillangón

Kapás Boglárka arany-, Hosszú Katinka pedig ezüstérmet nyert csütörtökön női 200 méter pillangón a budapesti úszó-Európa-bajnokságon. A magyar csapat ezzel már három aranynál és kilenc éremnél jár a viadalon.
6AEC236F-77BA-4DFD-BA96-7810803D2DB0

A címvédő Kapás a legjobb idővel jutott a fináléba, és bár az első fordulónál még Keanna MacInnes és Laura Kathleen Stephen előtte volt, és fél távhoz érve is másodikként haladt – ekkor már Helena Bach mögött –, 150-nél már több mint egy másodperc volt az előnye, és végül 2:06.50-es idővel fölényesen nyert.

A SZÁM VILÁGBAJNOKA KORÁBBI LEGJOBBJÁN 28 SZÁZADMÁSODPERCET FARAGVA DÖNTÖTT EGYÉNI REKORDOT.

Titkon reméltem egy egyéni csúcsot, ez sikerült, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Az első százon nem mertem nagyon elbízni magam, a harmadikon viszont, ahogy távolodtam a többiektől, éreztem, hogy ez már meglesz, úgy gondoltam, ezt már nem fogom hagyni

– idézte Kapás Boglárka M4 Sportnak mondott szavait az MTI.

29A40C01-9BD9-4480-9CEE-220F092FD692

Hosszú az első két mérési pontnál még az ötödik volt, majd a hajrát negyedikként kezdte meg, remek finissel pedig ezüstöt szerzett.

Kicsit gyorsabban kellett volna kezdenem, az valószínűleg jobb taktika lett volna. Mentem Bogival az elején, tudtam, hogy a második százon ő nagyon erősen fog úszni, nekem általában nem ez a taktikám, most kipróbáltam ezt. Kicsit csalódott vagyok, mert nem érzem, hogy mindent sikerült volna kiúsznom magamból

– vélekedett Hosszú Katinka.