Itt vagyok

Kaotikus dizájn, avagy egy újabb DIY

 

Cipős dobozokban porosodó fényképek tömkelege vár már hosszú-hosszú ideje a szekrényedben, hogy végre kiválogasd vagy keretbe helyezd őket? A faladon még mindig az a kép van a kishúgodról, amin még hiányzik elöl a tejfoga? Itt az idő, hogy felhasználd a fotókat egyrészt, hogy ne csak a Facebook üzenőfalad, hanem az igazi falad is frissüljön, másrészt remek dizájnötletek rejlenek ebben a kis projektben.
Mi lehet ehhez a nagyszerűbb alkalom, mint a tavasz, mikor egyébként is minden más megújul? A fényképek válogatását nem szabad elkapkodni; hosszú, ám mindenképpen izgalmas és érzelmileg telített munka vár rád. Legjobb, ha egy családtagot is bevonsz, hogy időközben együtt nosztalgiázzatok.
Első lépésként mérjétek meg azokat a falakat, melyeket „befogtok” a fotókra. Népszerű enteriőr megoldás a sok fotó, egymás mellett sűrűn való elhelyezése, így a kiválogatott fotókon ne spóroljunk! A színes fotókat vigyük el egy fényképész céghez, hogy készítsenek a fotókból fekete-fehér és szépia változatokat. A méreteket is változtassuk meg, legyenek kisebb-nagyobb változatai az eredeti fotóknak. Az átméretezés legyen összhangban az erre szánt fal méreteivel, készítsünk egy vizuális tervet, hogy hogy fog nagyban kinézni. Érdemes a fotókat előzetesen az asztalon elhelyezni. Így valamilyen mondanivalót is tömöríthetünk az elrendezésbe: pl. időrend vagy események, témák szerint rendezni a képeket, stb. A képek között 4-6 centi távolság.
Ezután vásároljunk azonos színárnyalatú kereteket, de semmiképp se legyenek egyformák: különböző alakúakat, vastagságúakat, súlyúakat válogass össze. Legalább 7 különböző keretet legyen, mielőtt belefogsz a díszítésbe. Vásárolj különböző alakú tükröket is, hogy megtörje a fotók monotonitását és egy kis csillogást, fényt vigyen a fekete-fehér és szépia kombinációjába.

design2

Szeretjük a kaotikát, ám fontos tudni, hogy csak akkor mutat jól, ha energia van bele fektetve. Olyan ez, mint egy szupertrendi, kócos konty, ami úgy tűnik laza és csak „össze lett” dobva, valójában pedig órákig készült. Ha egy ember belép egy szobája, akkor tudat alatt is, egyből az egyenes vonalakat keresi, vagy legalábbis valamilyen rendszert, melyben elhelyezheti magát. Ne tévesszenek meg a képek, fontos, hogy a fotókat egymáshoz igazítsuk, azaz legyen köztük egyenlő távolság és uralja valamilyen rendszer az elhelyezésüket. Használjunk bátran mérőszalagot, legyünk precízek. A kaotikát a különböző keretek és méretek, a sűrű elhelyezés, fekete-fehér és szépia random keveredése adja majd meg.

 

via Her City Lifestyle