Itt vagyok

Kane, CR, Lewa vagy más? Ki lesz az Eb gólkirálya?

Június 11-én kezdetét veszi az Európa-bajnokság, amely egy hónapon keresztül magára vonja a futballszerető világ figyelmét. A részben hazai rendezésű kontinensviadal előtt ezúttal a legveszélyesebb gólvágókat mutatjuk be, akik közül jó eséllyel kikerülhet a torna mesterlövésze.

Harry Kane (Anglia)

kep2

A Tottenham 188 centi magas játékosa a kihalóban lévő befejező csatárok egyik mintapéldánya. A Spurs színeiben eddig 336 tétmeccsen 221 alkalommal volt eredményes, pontrúgásoknál kifejezetten veszélyes fegyver, hiszen remekül helyezkedik, kiválóan fejel, mindemellett pedig kíméletlen büntető-végrehajtó. Háromszor lett a Premier League mesterlövésze, a mostani kiírásban 35 bajnokin 23 találattal zárt az élen, emellett pedig volt még 14 gólpassza is.

 Az óvodában a kiegyensúlyozottság volt a jele, sorozatban a hetedik évében jutott el legalább húsz találatig.

A 27 éves Kane 2015 óta 53 mérkőzésen húzhatta magára az angol válogatott mezét, 34 gólja pedig már most minden idők hatodik legjobb mutatója a háromoroszlánosok színeiben. Ha a sérülések elkerülik, alighanem megdönti majd a nemzeti rekordot (Wayne Rooney 53-ig jutott). Az Eb-selejtezősorozat legeredményesebbje volt 12 góljával, pedig csupán nyolc találkozón lépett pályára. Nem retten meg a fontos pillanatokban sem, kapitányként vezette a négy közé hazáját az oroszországi világbajnokságon, amelyen hat találattal gólkirály lett. A sorozat végjátékának (elődöntő, döntő) otthont adó angolok ezúttal sem várnak tőle kevesebbet, a keret ereje és a kiszolgálószemélyzet pedig igencsak feljogosíthatja a szurkolókat a reménykedésre.