Itt vagyok

Jerry Seinfeld elképesztő 1,2 millió dollárt fizetett egy egyedi Porsche 911-esért, amelyet a gyártó Sonderwunsch részlege épített, amely exkluzív ügyfelek számára testre szabja az autókat.

Jerry Seinfeld komikus köztudottan Porsche-fanatikus. Nemcsak egyike azon nagyon kevés embernek az Egyesült Államokban, akinek van egy Porsche 959-ese, hanem 1999-ben 1 millió dollárt költött egy New York-i épület megvásárlására, hogy azt garázzsá alakítsa át ritka Porschék fenomenális gyűjteménye számára. A legfrissebb darab, amely a flottájához csatlakozott, egy különleges, egyedi 911-es, amelyet a Porsche Club of America számára szenteltek. A méretre szabott Porsche 911 Classic Club Coupe elképesztő 1,2 millió dollárért kelt el a Broad Arrow Auctions által a Porsche Experience Centerben, Atlantában, Georgia államban megrendezett 75. évfordulós Porsche aukción. Seinfeld azonnal el is vitte egy körre, amikor egy nemrégiben tartott zártkörű rendezvényen átadták neki az egyedi példány kulcsait.

A Porsche 911 Classic Club Coupét egy 996-os generációs Porsche 911-esből építették a német gyártó Sonderwunsch (különleges kérés) részlegének munkatársai. Míg az autó még menetképes állapotban volt, a gyárban teljesen átépítették. A 997-es 911 Sport Classic által inspirált egyedi példány dizájnjának néhány kiemelkedő eleme a kacsafarok spoiler és a dupla buborékos tető.

A motorháztető alatt egy korai 911 GT3-ból származó 3,8 literes motor dolgozik, amely az eredeti 3,4 literes lapos hathengeres motorját váltja fel, ami 84 lóerős teljesítménynövekedést jelent. A GT3-as motor által termelt 381 lóerő egy hatfokozatú kézi váltón keresztül jut a hátsó kerekekhez. Ezen kívül az egyedi példány Sport Grey Metallic fényezést kapott, amely a világosszürkét kék akcentusokkal kombinálja, valamint Fuchs könnyűfém keréktárcsákat. Az utastér houndstooth kárpitozást kap Alcantara tetőkárpitozással együtt.

Forrás: luxurylaunches.com