Itt vagyok

Jack Sweeney, a repülőgép-követő tinédzser, akit hírhedten kirúgtak a Twitterről, mert követte Elon Musk magángépét, átköltözött Mark Zuckerberg “szálaihoz”, és máris több ezer követőt gyűjtött össze.

A jet-tracking tinédzser Jack Sweeney zászlaja továbbra is leng, bár a Meta Threads-en. Elon Musk megdöbbenésére a repülőgép-követő művelet Mark Zuckerberg új Twitter-riválisán folytatódik. ElonJet megérkezett a Threadsre!” – áll Sweeney első bejegyzésében csütörtökön. Az új fióknak, amely a @ElonMusksJet becenevet használja, a cikk írásakor több mint 13 ezer követője volt. “Ugyanúgy szeretnék posztolni a Threadsön, mint az Instagramon” – mondta az Insidernek Sweeney, akinek Instagram-fiókja jelenleg több mint 46 000 követővel rendelkezik.

 Instagram / @elonmusksjet

A Közép-Floridai Egyetem hallgatója a valós idejű jet tracker Elonjet nevű oldalával vált híressé. Musk maga is, a tinivel összeakadva, nagy figyelmet keltett. Az online spárgázástól kezdve a fiók megvásárlásának felajánlásáig a milliárdos mindent megpróbált, és kudarcot vallott. Végső győzelme a Twitter megvásárlása és – előre láthatóan – az Elonjet kitiltása volt. A felfüggesztett @ElonJet Twitter-fiók közel 500 000 követőt gyűjtött, akik a termékeladásoknak, a reklámoknak és az adományoknak köszönhetően körülbelül 7000 dollárt kerestek a fiókból.

Tavaly vásárolt egy új repülőgépet, a flancos Gulfstream G700-ast, amely még fényűzőbb és nagyobb hatótávolsággal rendelkezik

Hogy Sweeney folytatja-e szén-dioxid-mentes útját a Threads-en, nem lehet tudni. Sweeney a Meta közösségi médiaplatformmal került tűz alá, és Musk űrhajózási mozgalmainak szentelt oldalát levették a Facebookról. A tizenéves programozó a Meta vezérigazgatóját dörzsölte a rossz irányba azzal, hogy felfedezte Zuckerberg magánrepülőgépét. A jet-tracker olyan hírességeket követett nyomon, mint Kim Kardashian, Kylie Jenner, Mark Cuban és Drake.

Forrás: luxurylaunches.com