Itt vagyok

Ismét egy bizonyíték, hogy Piton professzor jó karakter

 

A Harry Potter és a Halál ereklyéi filmváltozatának második részében egy rajongó fontos apróságot fedezett fel.

Piton professzor a Harry Potter-univerzum talán legmegosztóbb karaktere. Rengeteg érv szól amellett, hogy pozitív karakter, végig Harryt segítette, és védte, a jó oldalon állt. Ezzel szemben folyamatosan megalázta a Griffendéles diákokat, személyisége sok sötét dolgot hordoz, és mindig kétes volt, kinek a pártján áll. De be kell vallani, sokan könnyezték meg mikor meghalt, és utána az emléket, amely mindent tisztázott.

Egy lelkes rajongó nemrég a filmsorozat zárórészében fedezett fel még egy bizonyítékot arra, hogy Piton jó karakter. Mikor Harryék visszatérnek a Roxfortba, és a háború valójában elkezdődik, Piton és McGalagony összecsapnak a nagyteremben. Természetesek ezen a kis összecsapáson a tanárnő győzedelmeskedik, de ha jobban megnézzük, a professzor segített is neki leteríteni a két halálfalót, akik a teremben tartózkodtak.

anigif_sub-buzz-1965-1521666339-5

Ha jobban megfigyeljük ezt a töredékmásodpercet, láthatjuk, hogy Piton blokkolja McGalagony átkát, és áthárítja a mögött álló Carrow-tertvérpárra, Alectora és Amycusra.

Via: Buzzfeed

kép: Scroll.in