Itt vagyok

Interjú Tóth Gabival

 

Gabi egy telefonos interjú keretein belül mesélt a kezdetekről, önmagáról, karrierjéről és magánéletéről. Szerkesztőségünk a telefont körbeülve izgatottan hallgatta az interjút.

Mesélj az új dalodról!

A Szív Szív önmagában egy ébredező történet. Elmeséli, ahogyan a hosszú téli álomból elkezd minden ébredezni. A városban mindenki mosolygósabb, a kinti helyek megtelnek, az emberek kiülnek a kávézókba, minden elkezd élni. A sok szív összetalálkozik – erről szól a dal. Zeneileg most egy olyan trendet követünk, ami külföldön már működik. Úgy gondoltuk, hogy mivel itthon is nyitott lett a zenei világ, miért ne próbálkozhatnánk meg mi is az autentikusság modernebb formájával. Ez abszolút tudatos döntés volt részünkről.

 

A munka mellett mennyire van időd hazajárni?

Eredetileg Tapolcáról származom – ez egy nagyon szép hely a Balaton-felvidéken. Amikor tudok – főleg, ha jó idő van – hazamegyek. Ilyenkor beiktatunk egy bortúrát, egy kirándulást, közben egy teljes családlátogatást is.

tothgabi_1

 

Vidéki lányként milyen érzés volt felköltözni Budapestre?

Akkoriban még nem volt ennyire nyitott a világ, a vidékieket megbélyegezték. Például amikor először – a Megasztár miatt – feljöttem, és leszálltam a vonatról, beültem egy taxiba, azt gondoltam, hogy felzabál a város. Még sosem láttam ilyen magas épületeket, ennyi autót… Csak ámultam-bámultam, mire a taxis annyit reagált, hogy „hát igen, itt autók járnak az utcán, ahonnan te jöttél, ott meg a malacok”. (hangos nevetés Gabitól és a szerkesztőségben)

 

Ha elölről kezdhetnéd, újra jelentkeznél a Megasztárba?

Nem lett volna más lehetőségem, sem kapcsolatom, sem anyagi helyzetem ahhoz, hogy feljöjjek Budapestre, akár csak egyetemre. Nagyon egyszerű, átlagos vidéki családba tartoztam. Sokan bántják a tehetségkutatókat, de mindig azt mondom, hogy ha nem lett volna, nem tudtam volna elhelyezkedni. Igaz van hátulütője: a celebség, a bélyeg és egy brand, amit a műsor alatt építenek fel. Cserébe megkapsz minden lehetőséget, ami miatt hátrányból indulsz, de nincs más választás. Nekem sem volt.

tothgabi_2

 

 

Miben volt rád hatással a hírnév?

Teljesen felborította az életem. Az egész családom feljött emiatt Budapestre. Otthagyták a várost, a munkát, felköltöztek, hogy minket támogassanak. Amiben tudjuk, támogatjuk őket, és ők is rengeteget segítenek nekünk. Nem tudtuk volna nélkülük ezt az egészet megcsinálni. Nagyon tisztelem a szüleim bátorságát. Ők egyébként negyvenes vidéki emberek, nagyon tradicionálisak, félnek a változástól, mégis meghozták ezt a döntést, értünk megtették.

 

Mikor érezted, hogy sikerült?

Legelőször a Megasztár után öt évvel, 2010-ben, az X-Faktorban. Amikor ez a műsor elindult Magyarországon, teljesen más volt a jellege. Lehetőséget kaptam az Elég volt című dalomat egy Náray Tamás által tervezett ruhában, nagyon menő színpadi show-val előadni. Ez egy szombati nap volt, hétfőre pedig 30 fellépésem robbant be amiatt az egy dal miatt. Ott volt egy áttörés. Onnantól jöttek a komolyabb megkeresések, például amikor a mellrák elleni kampányban szerepelhettem Sebestyén Mártával, illetve divatmagazinok kértek fel fotózásokra; csomó jó ügy mellé állhattam és innentől fellendült a történetem.

 

Most, 2018-ban mitől érzed magad sikeresnek?

A sikert sosem munkában mérem, pedig voltak nagyon szépek, nagyon nemesek. A siker mégis az, amikor emberek jeleznek vissza…

 

A cikk folytatását keresd a BpMagazin ingyenes offline kiadványában!
Májusi számunkat megtalálod szerte a fővárosban (vagy a fenti linken).