Itt vagyok

Interjú az iHover Hoverboard-okról

ihover_05_FINAL_-01

Beszélgetés Horváth Anett Fannival

Honnan jött az iHover Hoverboard, mint üzleti vállalkozás ötlete?
A Hoverboard-ok magyarországi forgalmazása, illetve az iHover, mint brand megalapítása két magyar vállalkozónak köszönhető. A két tulajdonos több fronton találkozott már a termékkel, egyikőjük 2015-ben Amerikában látta élőben először. A Hoverboard egy vadonatúj trend szerte a világon és az egész csapatunk nagyon nyitott mindenféle technikai újdonságra. Az iHover másik tulajdonosa több éve segway túrákat szervez külföldieknek és magyaroknak egyaránt, így Ő ebben a szektorban komoly tapasztalattal és rálátással rendelkezik. Nem tétlenkedtek sokat, biztosak voltak benne, hogy a boardokra itthon is hamar megszületik a piaci igény és a termék üzletileg Magyarországon is megállja majd a helyét.

Kicsit pontosítsunk. Miről is van szó, mi is ez igazából?
A Hoverboard-ról talán sokkal nehezebb mesélni, mint megtanulni a használatát. Mindig azt szoktuk mondani, hogy egyszerűen mindenkinek ki kell próbálni! Röviden azt kell tudni róla, hogy ez egy kétkerekű önegyensúlyozó eszköz, mely közlekedésre és szórakoztatásra egyaránt alkalmas. Az iHover Hoverboard-ok mindegyikének van egy úgynevezett padozata, amire rá lehet állni. A padozat alatt olyan szenzorok vannak, amelyek egyensúlyi állapotot vesznek fel, ha a használója ráterheli a testsúlyát. A testsúly áthelyezésével lehet mozgásba hozni magát az eszközt. Ha előre terhelsz, tehát a testsúlyodat előre helyezed, akkor előrefelé megy, ha hátra akkor hátrafelé. Lehet vele irányt változtatni, tolatni és fékezni is.

kepatmeretezes_hu_NIK_0470copy2 (1)

Mikortól létezik az iHover Magyarországon?
2016 eleje óta foglalkozunk az iHover brand kialakításával és március eleje óta érhetőek el itthon a termékek nagy választékban. Létrehoztunk egy bázist, mely a belváros szívében található. Magyarország legnagyobb készlete nálunk van, színben, mintában és kerékméretben egyaránt. Utóbbiról annyit kell tudni, hogy alapvetően háromféle méret különböztethető meg: kis-, közepes- és nagykerekű Hoverboard, de létezik és nálunk elérhető már olyan is, amelyik Bluetooth kapcsolattal rendelkezik és hangszórók, illetve beépített ledvilágítás van benne.

Milyen motivációitok voltak abban, hogy belevágtatok az üzletbe?
Abszolút az újdonság varázsa motivált minket, és az hogy ez egy olyan dolog, amit kb. 6 éves kortól bárki tud használni. Nem nehéz megtanulni, és iszonyat jó érzés, amikor valaki rááll és 2-3 percen belül ráérez az eszköz működésére. Elmagyarázni tényleg sokkal nehezebb, mint használni, de tudni kell, hogy először mindig mindenkinek segítünk és megtanítjuk a helyes és biztonságos használatra. Nagyon nagy élmény, amikor valaki először önállóan elindul vele. Ténylegesen bruttó 2-3 perc alatt megtanulható és élvezhető a gurulás vele.
Célunk többek között az, hogy egy iHover Hoverboard közösséget is építsünk. Életkori limit valójában nincs is. 20 kilótól 120 kilóig lehet használni az eszközt. A gyerekek imádják, általában ők tanulják meg a leggyorsabban, villámgyorsan éreznek rá a működési elvre. A későbbiekben akár egy rendezvényt is el tudunk képzelni, mely keretein belül találkozhatnak azok, akiknek iHover Hoverboard-juk van.

Vannak hosszútávú terveitek is?
Természetesen. Viszonteladás, partneri együttműködések, a piacvezető pozíció megtartása azáltal, hogy mindig a legújabb újdonságokat hozzuk be, legyenek azok a legújabb modellek vagy akár kiegészítők: a deszkazsáktól kezdve a Hoverboard védőkig. Az a cél hogy a raktárunk mindig tele legyen a legújabb dolgokkal. Szeretnénk továbbra is mindenben az elsők lenni.

kepatmeretezes_hu_circle11 (1)
Említetted a segwayt. Miben különbözik a Hoverboard tőle?
A segway egy sokkal nagyobb eszköz, termetre is. Szintén kétkerekű, de a kereke is nagyobb. Többféle típus létezik belőle, vannak az úgynevezett city segwayek, ami egy kisebb vékonyabb kerekű, és vannak az eredeti amerikai nagykerekűek, ezek az offroad segwayek, nálunk ilyenek vannak.

Vannak-e visszajelzések az iHover Hoverboard-ok felől, és ha igen, ezek milyenek?
Igen, szerencsére egyre több, és egyre jobb visszajelzéseink vannak. Azt kell tudni, hogy az első Hoverboard-okat február-márciusban adtuk el, így mára már vannak olyan „törzsvendégeink”, akik mindennapos használatra vették a boardot. Pont nemrég bejött egy úriember és elmondta a saját tapasztalatait, hogy mennyire imádja a deszkát. Megerősített minket abban, hogy minden, amit a használatról tudni kell, éppen úgy van, ahogy mondtuk. Annyit kell tölteni, annyit megy, hibátlanul működik, egyre többet használja…
Egy másik nagyon jó visszajelzés, hogy ténylegesen ha mondjuk egy családba bekerül egy iHover Hoverboard, akkor egyrészt a gyerek összes többi barátjának is rövid időn belül lesz, mert imádják a srácok, másrészt villámgyorsan rákapnak a felnőttek is.

Van valamilyen célcsoport, akiket el akartok érni?
A tapasztalat azt mutatja, hogy annyira széles a célcsoport, hogy nem lehet korosztályt meghatározni. Egyelőre azt látjuk, hogy mindenki a célcsoportba tartozik kezdve a nagycsoportos óvodásoktól az öltöny-nyakkendős vállalkozókon át a vagány nagyszülőkig.
Ez egy olyan termék, amit ki kell próbálni! Fontos volt számunkra, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a kipróbálási lehetőséget, így az említett iHover Bázison (1052 Budapest, Fehér Hajó utca 8.) díjmentes kipróbálási lehetőséget biztosítunk. Üzlethelységünkben megtekinthető az összes elérhető iHover Hoverboard és belső udvarunkban 2-3 perc alatt bárkit megtanítunk a biztonságos használatra.

Inkább a magyaroknak szánjátok ezt a terméket vagy a külföldieknek, turistának?
Azt látjuk, hogy eladásra és értékesítésre inkább a magyaroknak, bérlésre viszont többnyire a külföldieknek van igénye. Bérlésre a magyarok közül inkább az viszi, akinek vételi szándéka van és szeretné hosszabb ideig tesztelni a deszkát vásárlás előtt. Ritka az ilyen. Általában, ha valaki hallott róla, érdekli, utána olvas, ellátogat hozzánk, kipróbálja és haza is viszi. Nem bérli ki egy órára, mert pont ugyanazt meg lehet tapasztalni a 10 perces ingyenes próba alatt, mint egy óra bérlés alatt. De ha valaki mégis elviszi bérelni és utána meg is veszi a boardot, akkor a bérlés díját jóváírjuk az iHover Hoverboard eredeti árából.
Szerencsére a közösségi médiának köszönhetően jelenleg a „csapból is ez folyik”. Ma már esküvőkre gurulnak, tánckoreográfiák készülnek, és helyi vagányok feszegetik a határokat Hoverboard-okkal.

kepatmeretezes_hu_NIK_0878copy (1)

Ti az interneten hol vagytok megtalálhatóak?
Van website-unk: www.ihover.hu. Itt a legfontosabb információk, iHover Bázisunk elérhetősége és nyitva tartásunk, a gyakran felmerülő kérdésekre a válaszok és online shopunk is megtalálható az elérhető összes termékünkkel.
Ezen kívül Facebook és Instagram oldalunk is van, melyeket folyamatosan frissítünk, a legújabb információkat és termékeket nap, mint nap megosztjuk.
Facebook: iHover Hoverboards
Instagram: @ihover.hu

Összegzésképpen mit tartasz fontosnak kiemelni?
– Van egy iHover Bázisunk, ahova el lehet jönni, ki lehet próbálni mindhárom kerékméretű Hoverboard-ot!
– A biztonságos belső udvarban megtanítunk bárkit 2-3 perc alatt a Hoverboard helyes használatára!
– Nálunk van lehetőség Hoverboard bérlésére!
– Nálunk található az országban a legnagyobb választék, mind méretben, mind mintában, mind színben!
– Ha a webshop-on adja le bárki a megrendelését, 24 órán belül kiszállítjuk az eszközt (ha nem utánvéttel kéred, akkor díjmentesen)!
– Minden eladott boardra egy év garanciát vállalunk, az egy év lejárta után pedig még egy évvel hosszabbítható ez a garancia!
– Nálunk szerviz is van. Ha olyan hiba merül fel a Hoverboard-al kapcsolatban, amit mi műszakilag meg tudunk oldani, akkor azt meg is oldjuk, ha esetleg nem sikerülne, akkor fennáll a csere lehetősége vagy egy hosszabb, 2 hetes szervizelési idő, mire bevizsgáltatjuk és megjavíttatjuk a készüléket. Szerencsére utóbbira még nem volt példa.

Az interjút készítette: Hegedüs Hédi