Itt vagyok

Íme, miért van ez a norvég étterem, amely egy óriási úszó gömb belsejében található a fjord közepén, 2023 végéig kiárusítva.

A norvégiai Hardangerfjordban található Salmon Eye nevű, halszem alakúra épített, excentrikus, négyszintes építmény belsejében egy gasztronómiai gyöngyszem található. Minden ételkedvelő bakancslistáján szerepel az Iris ínyenc étterem. Ez a címe az Expedition Dining-journey nevű újfajta elköteleződésnek és kényeztetésnek, ahol a dán séf, Anika Madsen által készített finomságokból lehet vacsorázni. A vendégek csónakkal érkeznek a futurisztikus gömb belsejében úszó étterembe, hogy megkóstolhassák a 18 fogásos menüt.

Képek: Tobias Lamberg Torjusen / Restaurant Iris

Mari Eriksmoen norvég operaénekesnő a TikTok-on osztotta meg élményeit az egyedülálló étteremben, és a világ azóta sem hagyta abba a nyálcsorgatást. “Annyira rendkívüli volt” – mondta Eriksmoen. “Úgy éreztem magam, mintha a Holdra mennék. Volt ez a furcsa érzésem, hogy valami titkos dolog részese voltam, ami hamarosan hatalmas dolog lesz”.” Az Iris étlapja olyan, mint egy történet. A globális élelmiszerrendszert fenyegető veszélyekkel foglalkozik, de innovatív ötletekkel nyújt vigaszt. A menü mélyre merül az óceánban és a hegyekben az alapanyagokért, és csak 24 vendégnek ad helyet minden este 300 dollárért fejenként. Túlvilágian hangzik, igaz?

Képek: Tobias Lamberg Torjusen / Restaurant Iris

Nem meglepő, hogy a Restaurant Iris 2023-ra már elkelt. Néhány egyedi kulináris alkotás közé tartozik egy panírozott lazacétel, amely úgy néz ki, mintha az óceán fenekéről hozták volna, és egy “Change of Heart” nevű tétel, amely rénszarvas szívből, grillezett póréhagymából és savanyított kapribogyóból készült tartárt tartalmaz. Eriksmoen az Insidernek elmondta, hogy “az összes fogást olyan innovatív módon állították össze”, és “egyetlen unalmas vagy érdektelen tálalás sem volt.” “A legtöbb gourmet étteremben, ahol eddig jártam, van néhány felejthető fogás, de Anika Madsen 18 fogásának minden részét imádtam” – mondta. Az izgalmas étteremről Eriksmoen TikTokján található videó több mint 8 millió megtekintést gyűjtött be, mióta július 21-én felkerült. Ha Norvégiába tartasz, próbálj szerencsét és foglalj asztalt.

Forrás:luxurylaunches.com