Hozzávalók:
• 2 evőkanál ghee vagy vaj
• 1 fej hagyma apróra vágva
• 2 közepes répa felkockázva
• 1 zeller felkockázva
• 2 gerezd préselt fokhagyma
• Só
• 1 ½ teáskanál curry por
• 1 teáskanál kurkuma
• ½ teáskanál őrölt kömény
• ½ teáskanál füstölt fűszerpaprika
• ¼ teáskanál fekete bors
• 450 g hántolt vörös lencse
• 1,5 liter forró húsleves alaplé
• ½ konzerv kókuszkrém
• 1 evőkanál finomra vágott korianderlevél
• Naan kenyér a mártogatáshoz
Elkészítés:
– Helyezzünk egy edényt n a gázra, közepesen magas hőmérséklete, és tegyük bele a ghee-t (vagy a vajat). Amikor felmelegszik, adjuk hozzá a hagymát, a répát, a zellert, és pároljuk 5-6 percen keresztül, hogy megpuhuljon.
– Adjuk hozzá a fokhagymát, a curry port, a kurkumát, az őrölt köményt és a fekete borsot és keverjük jól össze. Majd rakjuk bele a lencsét, amit öntsünk fel a húsleves alaplével.
– Fedjük le a levest és folyamatos keverés mellett hagyjuk főni 20 percig!
– Befejezésül tegyük bele a kókuszkrémet és a koriandert. Naan kenyérrel tálaljuk!
The Cozy Apron