Itt vagyok

Így lesz kis dizájnnal mikro apartmanból imádnivaló otthon

A kis apartmanok egyre népszerűbbek. Válaszként a lakáshiányra és az ingatlanok díjának drasztikus növekedésére, a városokban a kis apartmanok jelentenek megoldást, újítást kínálva, hogy ezek a kis terek lakhatóak és otthonosak legyenek.

Micro-Apartment-in-Indonesia-7

A tajvani Tajpejben székelő, jó hírnévnek örvendő Little Design cég egyik vállalkozása mikro-apartmanok kialakítása. Projektjeik közé tartozik egy 22 négyzetméteres és egy kisebb, 17,6 négyzetméteres tajvani lakás. Mindkettőbe helytakarékos bútorokat és beépített tárolókat használnak, hogy maximalizálják a rendelkezésre álló helyet.

Micro-Apartment-in-Indonesia-4

A tetőtéri lakásokban fürdőszoba és mosókonyha is található. Minden létező helyet kihasználnak, a tárolók a padlótól a mennyezetig terjednek. Kicsi otthon, ugyanakkor minden kényelmet biztosít.

Micro-Apartment-in-Indonesia-3

A kisebbik lakás valójában egy zongora stúdió volt, mielőtt az A Little Design megtalálta. Újra kellett tervezniük a lakás helyiségeit, hogy jobban ki lehessen használni a teret. Ezek a projektek felkeltik a figyelmet, hogyan lehet kis teret funkcionálisabbá tenni, és hogy mi teszi igazán komfortossá az életteret. Csak azért, mert egy lakás kicsi, nem jelenti azt, hogy ne érezhetné magát benne otthonosan.

Micro-Apartment-in-Indonesia-1

Micro-Apartment-in-Indonesia-2

M.Peet

Via Manofmany