Itt vagyok

Így kérhetsz Buddhától segítséget

 

Amikor Cyrena Lee meglátogatja Tajvant, azt azért teszi, mert odáig van az ottani ételekért. Miután végigeszi kedvenc helyeit, beiktatja a már-már hagyomány-szerű szokását; szerencsét kér Buddhától.

Persze nem akárhogyan, van ennek egy nagyon szigorú menete. Íme egy profi, Cyrena útmutatása:

TAJVAN- Ha betoppansz bármely buddhista templomba a sűrű tömbbé összeállt füstölőfelhő mögött, észreveheted, hogy az emberek apró, piros fadarabokat dobálnak a földre. Arra kérik a nagyszerű Szellemet, hogy mutassa meg nekik a helyes utat. Nem kell feltétlenül buddhistának lenned ahhoz, hogy kövesd a példájukat. Viszont ismerned kell a rítus szabályos lépéseit.

buddha2

Először is „bai bai”-olnod kell, azaz üdvözölnöd az isteneket. Kulcsold a kezeidet imapózba és hajolj többször meg.
Fogj a kezedbe két, félhold alakú tűzpirosra festett fadarabot , összpontosíts erősen arra a kérdésre, amire választ akarsz kapni, majd dobd el őket.
Csak akkor folytathatod a rítust, ha az egyik fadarab felfelé néz, a másik lefelé. Három esélyed van, ha harmadjára se sikerül helyesen dobnod, az azt jelenti, hogy nem a megfelelő alkalmat választottad a kérdezéshez, nem időszerű. El kell fogadnod az istenek döntését.
Ha megfelelően dobtál, húznod kell egy lapot a templom több pontján is elhelyezett üstökből. A lapodon lesz egy szám.
Egy másik üstben szintén papírokat találsz, ezeken találhatod a számok magyarázatát. Párosítsd a saját számod a magyarázattal, ehhez kérhetsz segítséget a helyiektől, szívesen értelmezik a jóslatod. Legtöbbjük beszél angolul, de jól jöhet egy mandarin fordító.

buuudha

 

Hogy mely templomokba érdemes ellátogatnod? Válaszd a Lungshan Templomot és a Xing Tian Templomot.

Fotók: Kirja Matousek
Sztori: Cyrena Lee

Fathom