Itt vagyok

Így ápold otthon a kutyád bundáját

Kis kedvencünket nemcsak azért fontos rendszeresen kutyakozmetikus vinni, mert koszos és kócos négylábú gyermekünkből alig egy óra alatt illatos szalon kutyát varázsol, hanem azért is, mert ezzel nem csak az ő, de a mi közérzetünket is jobbá tesszük.

Manapság a kutya olyan, akár a gyerek, mindennél jobban szeretjük, mindenből a legjobbat akarjuk neki megadni, és végtelen mennyiségű pénzt költünk rá. Évente akár több mint százezer forintba is kerülhet a háziállatunk tisztántartása.

Mivel minden kutyának más-más a személyisége ezért vannak, akik imádnak fürdeni mások pedig utálják, sőt sajnos egyes esetekben rettegnek a víztől. Utóbbi esetben nehéz dolga van a gazdinak és a kutyakozmetikusnak is. Ám a legtöbb kutya egy idő után (olykor több évbe is telhet) de megszokják a rendszeres tisztálkodást.

B6F2B59C-30E5-4E06-BF50-856A9618395C

A lakásban tartott négylábúak gyakran a gazdijuk mellett az ágyban alszanak. Nincs is ezzel semmi baj, főleg akkor, ha a kis kedvencünk makulátlan tisztaságú és púder illata van. A kozmetika után hazatérve talán az első egy hétben még könnyedén fenntartható ez az idilli állapot, de be kell látnunk, hogy egy eleven kutya mellett bizony számolnunk kell azzal is, hogy egy hosszúra nyúlt erdei séta, vagy egy esős reggel után bizony oda a plüssmaci bunda.

Ilyenkor nem marad más, mint az elégedetlenkedés és a türelmetlen várakozás a következő időpontig, amikor végre ismét samponos víz alá kerülhet a kis szőrmók. Ám a legtöbb gazdi nem akar heteket arra várni, hogy kutyája szőre ismét elfogadható állapotba kerüljön. Erre az esetre már számtalan olyan otthonra is beszerezhető szuperterméket dobtak piacra a legnagyobb kutyaeszköz gyártó cégek, amikkel akár napi tíz-tizenöt perc otthoni szépítkezés is sokat segíthet abban, hogy átvészeljük a kozmetika nélküli heteket

0704E17E-1A3A-4FD4-A3D5-76551AE643EE.Megfelelő eszközök rendeltetésszerű használatával némi igazítást tehetünk kisállatunk bundájában, de laikusként semmiképp se kezdjünk bele egyedül egy trimmelésbe, mert könnyen megeshet, hogy a végeredmény annál is rosszabb lesz, mintha loboncos lenne a kedvencünk szőrzete. Arról nem is beszélve, hogy ha nem vagyunk elég figyelmesek egy óvatlan pillanatban az éles tárgyakkal megsérthetjük az állat bőrét.  De a tappancsokban, a füleken, és a hason lelógó szőrben nem tudunk kárt tenni, ezért egy megfelelő ollóval nyugodtan javíthatunk kiskutyánk megjelenésén. Abban az esetben, ha egy teljes körű nyírást szeretnénk egyedül véghezvinni, előtte mindenképpen kérjünk tanácsot a kutyakozmetikustól.