Itt vagyok

Hova utazzunk karácsonykor? 1.

 

Ha elakarunk tűnni a téli ünnepek alatt, idejében el kell kezdenünk tervezni. A novemberi hónap épp tökéletes erre a célra. Összeszedtünk néhány úticélt, hideget-meleget, hogy mindenki megtalálja a saját kedvencét.

London

Ha a Európában szeretnénk maradni, hóesést látni az egyik kedvelt úticél Nagy-Britannia fővárosa. Karácsonykor az Oxford Street telis tele van karácsonyi díszítésekkel, rénszarvas simogató a Covent Gardenben, és egy hatalmas korcsolyapálya a Tower of London alatt. A karácsonyi piacokon pedig csodás hangulat van. Kell ennél több?

d8a95723e337642717a3b8c1b4c91b76

Fiji

Kevés a tömeg, olcsó ár, decemberben érdemes Fijire utazni. Több mint, 330 trópusi sziget közül választhatsz, véget nem érő hajótúrák a szigetek között, búvárkodás, piknik a parton, biztos nem unatkoznál. Ha pedig egész Szilveszterig maradsz, elsők között ünnepelheted az Újévet.

fiji

Párizs

Az Eiffel-tornyot karácsonyfák veszik körül, a Champs-Elysées bevásárló utcán 150 ezer karácsonyi égő hoz hangulatba. Kevés európai város olyan varázslatos, mint Párizs az ünnepek alatt. Séta a fények közt, a tökleves illata és karácsonyi vásárok hangulata téged is rabul ejt majd.

e22ff20d955a81986aa1261e610ab53d

Izrael

Ha igazi spirituális élményt szeretnél az ünnepekre, válaszd a Szentföldet. A karácsony szelleme téged is átfog járni. Ha karácsony estéjén az országban vagy, ki ne hagyd templomi kórusénekeket és az éjféli misét a betlehemi Manger téren. Názáretben pedig érdemes megtekinteni a karácsonyi parádét és a nagyvásárt.

israel

Tahoe-tó, Kalifornia

Garantált a fehér karácsony ha a kaliforniai Tahoe tavat választod. A tóparton felsorakozó hó takarta fenyőfák, csillogó fények, és megannyi fesztivál vár rád. Próbáld ki a hangulatos lovas szánkózást,vagy a korcsolyás kirándulást. A téli időszakban természetesen, a sí és snowboard szerelmesei rengeteg lehetőség közül választhatnak, amíg a hegyi levegőt élvezik.

tahoe-big