Itt vagyok

Hihetetlen, de igaz: egy magyar lány történte bizonyítja, hogy létezik a lélekvándorlás

Farczády Írisz, egy Budapesten élő fiatal lány egy napon arra ébredt, hogy nem emlékszik addigi életére, helyette a fejében egy másik nő emlékei derengtek, aki több ezer kilométerrel odébb és sok-sok évvel korábban élt. Ha ez nem lenne elég, magyar helyett spanyolul kezdett beszélni.

Farczády Írisz fel sem fogta, mi történik éppen vele, amikor egyik napról a másikra nem ismerte meg a családját, ráadásul addig számára ismeretlen nyelven kezdett beszélni.

Sokkot kapott, nem tudta, hogy hol van, el akart szökni, és Madridot valamint egy Pedro nevű férfit emlegetett. Saját magát Lucianak hívta, édesanyját Señorának szólította.

Ráthonyi János újságíróhoz is elért a fiatal lány története és úgy döntött, hogy utánajár a lehetetlennek. Kiderült, hogy Írisz olyan tökéletesen kezdte el beszélni a spanyol nyelvet, ahogy arra csak egy anyanyelvű képes, a magyart viszont egyáltalán nem értette meg. Úgy ismerte Madrid utcáit, mintha mindig is ott élt volna, holott korábban még nem járt a városban – írja a Promotions.

A3B215B0-BCCE-4734-BFBB-C2EA337BB7E8

 

 

Az újságíró utánakérdezett, hogy valóban létezik-e az a név Spanyolországban, amin a lány bemutatkozott, és megdöbbentő dolog derült ki: létezett a nő, aki 40 éves korában bekövetkezett haláláig Madridban élt, szolgálólányként.