Itt vagyok

Hajóroncsok Szent Grálja: Ez a vírusvideó több milliárd kincset mutat a kolumbiai partoknál szétszórva

Egy kincsekkel teli jutalmat találni egy valóra vált álom lenne! És a hasonló felfedezés során a kolumbiai haditengerészet nemrégiben tett közzé felvételeket a San Joséról, egy spanyol galleonról, amely több mint 300 évvel ezelőtt süllyedt el az országtól északra. A felfedezést joggal a hajóroncsok Szent Gráljaként emlegették, Iván Duque kolumbiai elnök hivatalos közleményben erősítette meg a televízióban. A most vírusos videó a hajót a maga teljes pompájában mutatja, egy távirányítású járművel, amelyet több mint 3000 méter mélyre küldtek a vízbe az ország karibi partjaitól északra.

A jelentések szerint a 64 ágyús San José 1708-ban a brit haditengerészettel vívott csata során elsüllyedt Cartagena kikötője közelében. A történészek úgy vélik, hogy a hajó az egyik legértékesebb kincsesbányát szállíthatta, amely valaha is elveszett a tengerben.

kincs 2

Az exkluzív tudósítás továbbá arany rúdokat és érméket, 1655-ből származó spanyol ágyúkat és egy sértetlen kínai vacsorakészletet mutat be a roncs helye közelében. Ezen kívül két másik gyarmati csónakot és egy szkúnert is találtak. Gabriel Perez admirális, a haditengerészet parancsnoka ezt kommentálta: “Most van két másik felfedezésünk ugyanazon a területen, amelyek más lehetőségeket mutatnak be a régészeti feltárásra.” Hasonlóképpen megjegyezte Ivan Duque kolumbiai elnök is: „A hadseregünk által megszerzett felszerelés és a precizitás mértéke sértetlenül megőrizte ezt a kincset, ugyanakkor képesek leszünk megvédeni a későbbi kitermeléshez.”

„Az ötlet az, hogy visszaszerezzük, és fenntartható finanszírozási mechanizmusokkal rendelkezzünk a jövőbeli kitermeléshez. Ily módon megvédjük a kincset, a San Jose-galleon örökségét” – tette hozzá.

Forrás: luxurylaunches.com