Itt vagyok

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ: tévedtünk, ha azt hittük, jön a jó idő

Kedden a délnyugati, nyugati megyékben késő délutántól, estétől megnövekedhet erősebben is a felhőzet, és ott szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, többfelé lehetnek viharos erejű széllökések.

AF037230-979C-4C1B-AB6D-847A04613C72

Ma továbbra is az északkeleti megyékben lesz felhős, esős az idő, de napközben errefelé is egyre kevesebb helyen fog esni. Másutt a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. A délnyugati, nyugati megyékben késő délutántól, estétől már megnövekedhet erősebben is a felhőzet, és ott szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél megerősödik, többfelé lehetnek viharos erejű széllökések – írja az OMSZ.

A zivatarok miatt Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Szélökések miatt pedig Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Estére az északkeleti tájakon megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Eközben délnyugat felől egyre nagyobb területen növekszik meg erősen a felhőzet, és reggelig a Dunántúl délnyugati kétharmadán és a Duna-Tisza köze déli részein valószínű eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél csak kevés helyen élénkülhet meg. Hajnalban 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.