Itt vagyok

Ezzel a csodaszerrel őrizheted meg a fiatalságodat

A kollagén szó hallatán mindenkinek a szépségápolás, a szérumok, a krémek és a beauty italok jutnak az eszébe. Ám ez a csodaszer sokkal több ennél.

A kollagén tartalmú kozmetikai készítmények rendszeres használatával nem csak a bőrünk fiatalságát és szépségét őrizhetjük meg. Fogyasztása sejt szinten lassítja az öregedést, és folyamatosan fitten és egészségesen tarja a szervezetünket.

De mi is az a kollagén?

A kifejezés a görög „kólla” azaz „ragasztó” és a francia „géne” „valamit teremteni” jelentésű szavakból származik. A kollagén tehát nem más, mint egy speciális fehérje, ami egy bizonyos ragasztót termel a szervezet számára. Ez mind az emberek és az állatok bőrében, kötőszövetében is megtalálható. Ez az az anyag, ami összetartja a sejteket és emellett elősegíti azok tökéletes működését is.

Az anti ageing egyik alapköve a megfelelő minőségű és mennyiségű kollagén fogyasztás. A bevitt adagon kívül érdemes krémek, szérumok, esszenciák és pakolások formájában is alkalmazni. A rendszeres kollagén fogyasztásnak nem fog elmaradni az eredménye sem, már az első hónap után a bőr sokkal rugalmasabb, hidratáltabb és csökkennek a ráncok mélységei is. Emellett véd a kiszáradástól és a káros UV-sugárzással szemben is felveszi a harcot.kép2

 

Mivel a szépség és az egészség kéz a kézben jár, nagyon fontos, hogy ne csak a hiúságunk miatt kezdjünk rendszeres kollagén fogyasztásba, hanem azért is, az szervezetünket is támogatni tudjuk vele. Csak kevesen tudják, de a kollagén segít a feszültség oldásban, és még a normál testsúly eléréséhez és fenntartásához is nagymértékben hozzájárul. Azoknak, akik rendszeresen járnak, edzőterembe segíti az izmok gyors regenerálódását és az apróbb zúzódásoktól, húzódásoktól is megvéd. Arról nem is beszélve, hogy az ízületi fájdalmakkal küzdő idősebb korosztály számára jelentősen csökkenti a fájdalomcsillapítók szedését.

A kollagén nagymértékben hozzájárul a kalcium felszívódásához, valamint gyulladáscsökkentő hatása mellett az antioxidáns tartalma is jelentős.

A bőr minősége és annak a problémái elsősorban az emésztőrendszerünk működését tükrözik. Ha az immunrendszer legyengül, és a bélflórák egyensúlya megváltozik az azonnal nyomot hagy a bőrünkön is. Egy nagyobb, gyulladásokkal járó betegség után nem csak városi legenda a gyógyító húsleves fogyasztása, hiszen a csontokból kifőtt kollagén peptid azonnal regenerálja a kimerült bélflórákat.

kep22