Itt vagyok

Ezért nem mindegy, hogy mikor és milyen zöldséget fogyasztunk

A zöldség, gyümölcs és a megfelelő mennyiségű rost fogyasztás nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából. Ám ha nem a megfelelő napszakban fogyasztjuk őket, sokkal nagyobb károkat okozhatnak a szervezetünkben, mint gondolnánk.

Magas vitamin és rost tartalmuk miatt nagyon fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű zöldségfogyasztás. Még ma az életmódváltás aranykorában is a legtöbb ember sajnos nem fogyaszt elegendő mennyiségű és minőségű zöldséget. Vannak, akik a saláta szó hallatán azonnal a fejes salátára gondolnak, ezért egyáltalán nem fogyasztanak egészséges és vitamindús salátákat, amik akár ebédre is tökéletes alternatívát jelentenek.

A fogyókúrázók étrendjéből kihagyhatatlanok a zöldségek, hiszen alacsony kalória tartalmuk mellett, magas a víz, a vitamin, a nyomelem, az antioxidáns és a rost tartalmuk. Ezért nagyon fontos, hogy minden étkezésünkben szerepeljen valamilyen zöldségféle. Ám nem mindegy, hogy melyik napszakban melyik zöldség kerül a tányérunkra.

2111523E-2D7D-4A08-90BA-979019288A0C

A reggeli nagyon fontos étkezés, hiszen ébredés után hasznos tápanyagokkal kell megajándékoznunk a testünket, hogy lendületesen és frissen induljon a nap. Nagyon sokan nem tudják, hogy a „reggelizz mint egy király” nem feltétlenül a bőséges, inkább a minőségi reggelire int bennünket. Ébredés után a nem tanácsos megterhelni a gyomrunkat, hiszen ettől az egész napunk enerválttá válhat.
Ha nem a megfelelő zöldségeket fogyasszuk a délelőtti órákban, akkor súlyos egészségügyi panaszokkal is szembe kell néznünk. Ez azért is tud csalóka lenni, mert amíg azt gondoljuk, hogy jót tettünk a szervezetünkkel addig hatalmas károkat okozunk benne.

Reggel semmiképp se fogyasszunk retket, hiszen a délelőtt folyamán a gyomrunk még nem termeli meg azt a gyomornedvet, ami képes lenne a retek megemésztésére, ezért puffadást, kellemetlen gyomorgörcsöket, olykor hasmenést is okozhat.Pedig ez a zöldség éppen a magas vízhajtó, és máj méregtelenítő hatása miatt tökéletesen passzol a fogyni vágyók étrendjébe, akkor, ha azt uzsonnára eszik.

887888CC-BA91-482A-8556-37ABC5CD2A39
Ebédidőben mindenképpen valami olyan zöldet válasszunk, aminek alacsony a kalória és zsír, de magas a víz és a rost tartalma. Ilyen például a spenót és a brokkoli, amiket ugyan nagyon sokan nem szeretnek, de a gyors és eredményes fogyás miatt szinte kihagyhatatlanok. Bár a brokkolival is érdemes vigyázni, és este hat után már nem fogyasztani, mert olykor kellemetlen has puffadást is okozhat, amitől egész éjszaka nem tudunk majd aludni.
E489486C-BECB-4E94-80CF-F6A06233F0A0