Itt vagyok

Ez a retro motorkerékpár egy egyedi BMW R 18, amelyet Dirk Oehlerking kézzel készített a BMW Motorrad 100 éves fennállásának megünneplésére.

Amióta a BMW Motorrad három évvel ezelőtt bemutatta az R 18-as cruisert, a boxer-kettős motorkerékpár számos különböző, személyre szabott változatát láthattuk. Egyik sem volt azonban olyan radikális, mint ez a testre szabott alkotás, amelyet Dirk Oehlerking, az ünnepelt custom motorkerékpár-építő készített kézzel. Ő ugyanaz a fickó, aki 2021-ben az R 18 Spirit of Passion Custom megépítéséért volt felelős. Akárcsak korábbi BMW-alapú egyedi építései, ez a legújabb alkotás is egyszerűen lenyűgöző. A The Crown névre keresztelt hihetetlen kétkerekű műalkotás a BMW Motorrad 100 éves fennállásának megünneplésére készült. A The Crown áramvonalas kialakítása olyan extrém, hogy nehéz elhinni, hogy a testre szabott motorkerékpár az R 18-as cruiserre épül.

Oehlerking a legújabb egyedi motorkerékpárjának tervezési megközelítését leírva elmondta: “Egy új BMW R18-assal kezdtem, amelyet aztán lecsupaszítottam. Mint mindig, most is keményhabbal és kartonnal dolgoztam, hogy megalkossam a formát, a vonalakat és a dizájnt. A cél az volt, hogy erőteljes, elegáns és gyors legyen, innovatív megjelenéssel kombinálva.” A Crown retró dizájnú, alumíniumlemezből kézzel készített teljes karosszériavédővel rendelkezik. Még a 8 literes üzemanyagtartály és a többi karosszériaelem is 2 mm vastag alumíniumlemezből készült, amelyeket kézzel vágtak, hajlítottak és hajtottak. Az alacsonyan ülő kialakításnak köszönhetően teljesen új első kerékfelfüggesztést kellett építeni.

A motort és a hátsó felfüggesztést nem változtatták vagy módosították, a két rozsdamentes acél kipufogócsövet azonban kézzel készítették el. Meg fog lepődni, ha megtudja, hogy a The Crown számos, az R 18-asból kölcsönzött alapalkatrészt tartalmaz, mint például a fényszóró, a műszer, a kapcsolóegységek és a lábtartók. A motorkerékpár bőrrel bevont alumínium ülést kapott, amely a karosszériával egy szintben ül, hogy csökkentse az aerodinamikai légellenállást.

A Champagne Platinum karosszériát aranyszínű tűcsíkozás díszíti a BMW logó módosított változatával együtt, amelynek tetején egy korona látható. A lenyűgöző egyedi motorkerékpárt a múlt hónapban mutatták be Berlinben a BMW Motorrad 100 éves fennállásának ünneplése alkalmából.

Forrás: luxurylaunches.com